Nicklas P.: “Indskifterne har gjort forskellen”

Seks kampe resterer af 2023/24-udgaven af NordicBet Ligaen. Seks finaler for svanerne, om man vil. Søndag eftermiddag gælder det FC Helsingør i den næste i rækken af vigtige kampe, og det er et HB Køge-hold med masser af optimisme, der tager turen til det nordlige Sjælland i jagten på point i den tætte bundstrid.

I HB Køges seneste kamp hentede Nicklas Pedersens tropper 1-1 med en udligning i sidste sekund af den 17-årige debuterende indskifter Saman Jalaei, og i forrige spillerunde var indskiftere med til at sikre sejren på 5-3 over B.93, hvor både Silas Hald og Youssef Dhaflaoui kom på scoringstavlen i løbet af en meget målrig anden halvleg.

Og netop den brede trup og indskifternes rolle er noget, som cheftræner Nicklas Pedersen har italesat tidligere både udadtil, men også overfor sine spillere.

“Jeg synes, at vi efter nytår har fået flere strenge at spille på. Det har jeg sagt før, og nu er det også blevet bevist de seneste to uger, at der er noget mere at skyde med. Men jeg vil også gerne rose dem som ikke starter på banen for at holde sig til. De træner alle sammen godt og hører efter, når vi fortæller dem, at de skal holde sig klar, for der vil komme chancer, og vi får brug for alle sammen. Det har vi sagt mange gange her efter vinterpausen. Selvom vi er mange, så kommer vi til at få brug for alle. Og det er et meget godt eksempel på det senest, at Saman kommer ind og er med til at sikre et point mod Hillerød,” fortæller Nicklas Pedersen og fortsætter:

“Det er en fantastisk god gruppe at arbejde med i forhold til det. Det er ikke nogen der piver, selvom de ikke starter inde. Selvfølgelig er de skuffede, og irriterede over ikke at starte, og det skal de også være, men jeg synes, at alle håndterer det godt. Det er vigtigt, at de spillere som ikke er i start-11’eren holder sig til, for det kan være dem, der starter ugen efter. Som trænerteam er vi rigtig glade for, at vi har de muligheder, at vi kan skifte ud og gøre holdet bedre undervejs. De muligheder var ikke ligeså gode i efteråret. Men det, at vi har fået nogle spillere ind og nogle spillere op nedefra, som også kan gøre sig gældende, har gjort, at vi er bredere efter nytår. Og det er dejligt.”

I HB Køges seneste to kampe er halvdelen af holdets seks scoringer sat ind i af indskiftere, men det er ikke kun på måltavlen, at indskifterne kommer ind og gør en forskel. Også i 5-0-sejren over AC Horsens kom der spillere ind fra bænken og bidrog uden at lave mål.

“Mod Horsens kom både Silas Hald, William Madsen, Youssef Dhaflaoui og Niklas Jakobsen ind og gjorde en forskel og gjorde vores hold bedre. De arbejdede stenhårdt og fortsatte det, starterne havde begyndt. Det er sådan nogle indhop, vi gerne vil blive ved med at have – hvor vi ser, at indskifterne med ny energi kan komme ind og gøre vores hold bedre.”

HB Køges seneste fem kampe har resulteret i to sejre, to uafgjorte og blot et enkelt nederlag. Læg hertil hele 14 scorede mål. Udover indskifternes vigtige rolle i kampene, så peger Nicklas Pedersen også på et helt andet aspekt, som også er noget, der har haft stort fokus på træningsbanen.

“Vi har langt færre karantænedage i foråret end vi havde i efteråret. Jeg tror vi havde 16 karantænedage i efteråret, og i de første otte kampe i foråret har vi indtil nu kun sparet sammen til en enkelt. Det har også noget at sige, og det er også noget vi har italesat og haft et stort fokus på, at vi skulle holde op med at trække så mange gule kort, for det kommer til at koste stabilitet på holdet. Det er jo netop med til, at vi har flere muligheder på bænken også.”

“I efteråret fik vi mange gule kort for at hive i trøjen, for at brokke os og for at sparke boldene væk. Det italesatte vi da vi kom ind den første dag efter nytår, og vi har også haft det som fokus til træning, at de skal lade være med at brokke sig. Man kan selvfølgelig ikke tage al brok ud af en fodboldspiller, men det handler om at koncentrere sig om det, man kan gøre noget ved.”

Søndagens udekamp mod FC Helsingør er HB Køges andet besøg i Helsingør i dette forår. I det første vandt svanerne med 1-0, men det er en modstander, der er begyndt at finde formen og skrabe flere point sammen. Selvom sejrene fortsat lader vente på sig, så er FC Helsingør nemlig uden nederlag i holdets seneste tre kampe, mens de ligeledes har været foran i tre af holdets seneste fire kampe i NordicBet Ligaen.

“Helsingør er et svært hold at spille imod, og de kommer med stor fysik. De er duelstærke, og så har de mange flere rutinerede spillere, end vi har. Når det er sagt, så tror jeg, at vi skal gribe det an som vi gjorde i første halvleg mod dem sidst. Vi skal turde spille og hele tiden være i bevægelse. Spille fremad når vi kan. Sidst vi var deroppe var vores første halvleg rigtig, rigtig god, og det er det, vi skal prøve at finde frem igen. Vi har en masse offensivt at skyde med, og vi er også godt dækket ind defensivt, så jeg synes det ser godt ud. Også med tanke på de muligheder, vi nu har fra bænken,” slutter cheftræneren.

Der er kampstart i Helsingør søndag klokken 14.00. Fanklubben Svanerne – HB Køge Support arrangerer bustur til kampen: Læs mere om det her på deres facebookside.
Har man ikke mulighed for at komme til Helsingør og overvære kampen, kan den som altid ses på Viaplay, ligesom der vil blive liveopdateret fra kampen i ‘stories’-funktionen på både holdets Facebook– og Instagram-profiler.

Capelli Sport