Nicklas P.: Offensive positioneringer er nøglen mod Kolding

Trods masser af boldbesiddelse og en halv time i overtal tabte HB Køge med 0-1, da Kolding IF for tre uger siden gæstede Capelli Sport Stadion. Siden har svanerne fået vendt stimen af negative resultater med søndagens 1-0-sejr over FC Helsingør – men også i dét opgør kæmpede holdet med at få omsat meget boldbesiddelse til store chancer og mål.

Netop den offensive chancekreering er det store fokusområde i klubben for tiden, og cheftræner Nicklas Pedersen udpeger da også dét som nøglen til sejr i lørdagens NordicBet Liga-kamp hvor HB Køge igen møder Kolding IF.

“Kolding er rigtig dygtige til at forsvare og står meget kompakt, så vi skal lykkes med at finde de rigtige positioner i offensiven, hvis vi skal have dem lirket op. Vores største forbedringspunkt lige nu er, at vi for tit ender omkring feltet uden at blive farlige. Vi når frem til at skulle slå den sidste aflevering, men mangler så at få fyldt rummene op i feltet og stå de rigtige steder, så vi får større chancer for at score. Igen mod FC Helsingør spillede vi os frem til rigtig, rigtig mange situationer hvor vi tænkte “nu kan det blive farligt”, men det nåede så ikke at blive det, fordi vi ikke fandt de rigtige positioner til den sidste aktion efterfølgende,” forklarer cheftræneren forud for opgøret.

Nyoprykkede Kolding IF har haft en flot start på sæsonen og befinder sig på en øjeblikkelig fjerdeplads i NordicBet Ligaen med 19 point efter de første 11 kampe. Succesen kommer ifølge Nicklas Pedersen på baggrund af et klart og stærkt koncept. Det samme forsøger han at bygge op med sit eget mandskab omend spilkonceptet er et noget andet end det, Kolding IF praktiserer.

“Det er en kamp mod en modstander, der er anderledes end alle andre i NordicBet Ligaen fordi Kolding IF er så ultimative i alt, hvad de gør på banen. De spiller med mange indlæg, mange lange indkast og rigtig mange lange, høje bolde. De er gode til at få kampene over på deres præmisser og det er selvfølgelig det, vi skal ind og forhindre kommer til at ske. Det kræver, at vi er skarpe i vores duelspil og så skal vi være bedre til at samle andenboldene op, end vi var i vores første kamp imod dem. Når vi så får fat i bolden, skal vi være gode til at holde fast i den og gøre de rigtige ting med den, som vi i det store hele også lykkedes med imod FC Helsingør,” siger Nicklas Pedersen.

Alle de ting lykkedes HB Køge dog ikke med i sæsonens første opgør mod Kolding IF og derfor er forhåbningen også, at der bliver skabt et andet kampbillede lørdag på Autocentralen Park i Kolding, end der blev på Capelli Sport Stadion i Køge for tre uger siden.

“Det er absolut ikke en kamp og præstation, vi skal gentage. Det var en af vore hidtil dårligste kampe. De gik mand-mand på os over hele banen, når vi havde bolden og det løste vi ikke godt nok. Nu har vi set en masse klip på det med spillerne og gennemgået, hvordan vi kan løse det bedre. Så jeg synes, vi er godt rustet til at håndtere det, hvis det skulle blive aktuelt igen lørdag,” slutter Nicklas Pedersen.

Der er kick-off på kampen i Kolding klokken 15.00 lørdag. Kampen kan som altid følges på Viaplay.

Capelli Sport