Nicklas P.: Skal eliminere de personlige fejl

Når B.93 fredag aften gæster Capelli Sport Stadion skal HB Køge forsøge at rejse sig oven på sidste uges ærgerlige nederlag mod Næstved. Trods nederlaget og det faktum at HB Køge aktuelt befinder sig blot et enkelt point over nedrykningsstregen, så understreger cheftræner Nicklas Pedersen, at det hele stadig er i egne hænder.

“Først og fremmest så var jeg ikke positiv over præstationen i Næstved, men jeg har mindet spillerne om, at vi stadig står i en situation, der er bedre end vores direkte konkurrenters. Vi har ét point mere end Næstved, og vi mangler stadig at møde dem på vores egen hjemmebane,” lyder det fra Købmand, der fortsætter:

“Vi har kun to kampe på græs tilbage i sæsonen, hvor i hvert fald den ene bliver på en – efter hvad jeg forventer – rigtig god bane ovre i Horsens. Kampprogrammet taget i betragtning, så synes jeg at vores situation er bedre end Næstveds, og på den måde er det hele stadig i vores egne hænder.”

I kampen mod Næstved var HB Køge ellers foran, men hjemmeholdet fik vendt kampen på græsset i Slagelse, og HB Køge måtte derfor skuffende tage hjem uden point. Nicklas Pedersen savnede bedre spil og mere mod undervejs i opgøret – også selvom græsbanens kvalitet gjorde det svært for svanerne.

“Det er helt sikkert, at vi ikke er så komfortable på græsbanerne som på kunst. Jeg synes, vi så det samme i Fredericia og i Vendsyssel tidligere på sæsonen. Jeg vil ikke skyde skylden på en dårlig bane i Slagelse, for den var ikke så dårlig, at vi ikke kunne have spillet mere. Jeg synes, vi burde have spillet mere og bedre, selvom banen ikke var optimal. Og så skulle vi have haft lidt mere mod – det mod, vi så fra os i kampen mod Horsens, til at spille når modstanderne presser os i stedet for bare at ty til lange bolde, for dem er vi ikke gode til.”

Fredag kl. 18.30 gælder det B.93 hjemme på Capelli Sport Stadion.

KØB BILLET: HB KØGE – B.93

I sæsonens første to indbyrdes opgør har B. 93 trukket det længste strå, men Nicklas Pedersen er optimistisk forud for fredagens opgør.

“Jeg ser vores muligheder som gode. Hvis vi leverer samme præstation, som sidste gang vi mødte dem, så tror jeg, at vi har gode chancer for at vinde kampen. Det var grundet dårligt forsvarsspil i et par situationer, at vi tabte kampen senest mod dem. Jeg synes, at det var vores egen skyld, at vi tabte den kamp. Hvis vi kan undgå de personlige fejl, og spille med samme mod og variation, så tror jeg godt, vi kan vinde kampen.”

Men hvordan undgår vi de personlige fejl?

“Vi kan ikke gøre andet end at efterbehandle situationerne med spillerne når de er opstået. Gå situationerne igennem, diskutere hvad løsningerne skulle have været og øve dem på træningsbanen efterfølgende. Og det gør vi. Og så er det noget med koncentrationen og at være skarpe i alle aktioner. B.93 spiller med meget bevægelse, så det er især i en-mod-en situationerne og i forhold til at gøre løbene færdige. Det kræver også stor koncentration at håndtere. Til gengæld spiller B.93 ikke med så mange indlæg som Næstved gør, og det er altså nogle lidt andre ting, vi skal have fokus på defensivt end i sidste weekend.”

“Vi var selvfølgelig skuffede over vores præstation i sidste uge. Vi har været konstruktive, men vi har også pointeret, at det ikke var godt nok, og så blev den kamp parkeret og så har vi ellers forberedt os på B.93. Spillerne er ved godt mod, og jeg er overbevist om, at vi går ud og leverer en god præstation.”

Capelli Sport