Nicklas Pedersen: “Konkurrencen er skærpet”

Efter landsholdspausen i den forgangne uge venter nu den første kamp i NordicBet Ligaens Kvalifikationsspil for HB Køge. Her gæster kvalifikationsspillets eneste jyske deltager, AC Horsens, Capelli Sport Stadion mandag eftermiddag. Og netop Horsens tabte Nicklas Pedersens tropper trods et par spillemæssigt fine præstationer to gange til i efteråret.

“Sidst vi mødte Horsens, præsterede vi godt og følte, at vi på flere parametre var det bedste hold. Vi skabte blandt andet flest chancer. Så det skal vi selvfølgelig forsøge at gentage. Men vi tabte jo altså 4-1 og resultatet er selvfølgelig det afgørende. Det er en Superliga-nedrykker og med to nederlag mod dem i sæsonen, kan jeg kun sige, at Horsens er et hold, vi har stor respekt for. De har nogle individuelle kvaliteter, som de måske ikke har formået at få kontinuerligt frem i denne sæson. Det skal vi forsøge at udnytte, og så skal vi selvfølgelig selv være bedre til at forsvare, end vi var senest mod dem,” siger HB Køge-cheftræneren.

KØB BILLET: HB KØGE – AC HORSENS

Flere kort på hånden
Efter at have stillet med samme startopstilling i de første tre kampe i foråret gav han et par ‘nye’ navne chancen fra start i det sidste opgør inden landskampspausen. Silas Hald og Christian Tue kom begge ind og leverede flotte præstationer, og Nicklas Pedersen glæder sig da også over, at de to slog til da de fik chancen samtidig med, at skadede spillere som Marcus Mustac Gudmann og Casper Gedsted nærmer sig comebacks.

“Vi kan mærke i staben, at konkurrencen er skærpet i forhold til tidligere på sæsonen. Spillerne leverer et højere niveau hver eneste gang til træning, fordi de bliver nødt til at være mere på, hvis de vil starte inde. I forhold til kampene betyder det selvfølgelig også, at vi har nogle flere muligheder. Vi kan sætte den bedste startellever til den pågældende kamp, men vi har også flere muligheder på bænken, så vi kan ændre på spillet i løbet af kampen,” forklarer Nicklas Pedersen.

“Senest leverede Silas og Tue godt imod FC Fredericia og det er vi virkelig glade for. Men pladserne er stadig åbne, så ingen er sikre endnu. Det handler selvfølgelig om, hvad vi har set i kampene, men det handler i højeste grad også om, hvem der viser sig bedst frem til træningerne.”

Landskampe gavner udviklingen
Netop til træningerne har cheftræneren gennem den seneste tid måtte undvære et par spillere. Efe Bayrak og Erkan Semovski har således begge været afsted på landsholdstjeneste. Efe Bayrak spillede endnu to uofficielle U18-landskampe med Tyrkiet mens Erkan Semovski fik sin landsholdsdebut for Nordmakedoniens U21-landshold i EM-kvalifikationen.

“Det er godt for de to spillere og deres individuelle udvikling, at få de her kampe og oplevelser. Dem tager de med herhjem til Køge, hvor de forhåbentlig kan bruge det til at løfte vores niveau som på holdet som helhed. Og så er det jo bare fedt at se, at vi i HB Køge kan lave landsholdsspillere. Det er vi stolte af,” siger Nicklas Pedersen.

 

Der er kampstart mod AC Horsens 2. påskedag klokken 15.00 på Capelli Sport Stadion. Kampen kan desuden følges på Viaplay samt i ‘stories’ på holdets Facebook– og Instagram-profiler.

Capelli Sport