Nicklas Pedersen ny cheftræner for HB Køge

Den 35-årige tidligere danske landsholdsangriber Nicklas Pedersen er ny cheftræner for HB Køges hold i NordicBet Ligaen.Nicklas Pedersen har de seneste år stået i spidsen for klubbens U17-mandskab, med hvem han har vundet U17-Divisionen to gange på tre sæsoner.”Nicklas har allerede bevist sit værd i klubben med imponerende resultater for vores U17-hold. Samtidig har han stor erfaring fra sin spillerkarriere. Han er dygtig til at videreformidle sin viden og bruge den aktivt i sit trænerarbejde. Han passer perfekt ind i vores nye strategi med fokus på lokale og regionale talenter syd for København. Vi føler os overbeviste om, at han er den rette mand for klubben og den retning, vi nu skal i,” siger direktør i HB Køge, Per Rud.

Fredag kom det frem, at Daniel Agger og Lars Jacobsen har valgt at stoppe efter denne sæson.

Den nye cheftræner Nicklas Pedersen er født i Køge og startede sin aktive karriere i Herfølge Boldklub, hvor han debuterede som 17-årig og spillede 41 kampe med 18 mål til følge, inden han blev solgt til FC Nordsjælland. Han spillede siden resten af sin karriere i hollandske og belgiske klubber, mens det blev til 13 landskampe og et enkelt landskampsmål, inden han i 2019 stoppede karrieren grundet en alvorlig knæskade.

” Det er min by og min klub. Jeg har alle mine vigtigste relationer i klubben og i Køge og Herfølge. Jeg er vokset op i byen, og jeg vendte hjem til den, da jeg stoppede karrieren. Det er en stor chance for mig at få, og det er også et kæmpe ansvar at blive cheftræner for HB Køge. Men jeg ved også, at jeg har så mange dygtige og gode mennesker omkring mig til at støtte. Det gør mig tryg,” siger Nicklas Pedersen og fortsætter:

” Tidligere var jeg fodboldspiller. Dengang passede man bare sin egen butik. Som træner skal du tænke på alle andre end dig selv. Jeg er helt afklaret med, at jeg bliver frontfigur, men det bliver et fælles projekt at forløse det spændende potentiale, der er lige nu i flere af vores årgange. Det bliver ikke et one-man-show. Vi lykkes kun, hvis vi gør det sammen: Trænere, ledere, medarbejdere – plus de mange frivillige og de lokale virksomheder.”Nicklas’ far, Jesper ’Købmand’ Pedersen, spillede i sin aktive karriere 270 ligakampe for Herfølge Boldklub, som han siden også agerede cheftræner for, så det er på alle måder en mand med HB Køge og Herfølge Boldklub i blodet, der nu skal være cheftræner for svanernes stærkeste herrehold. Kælenavnet ’Købmand’ bruges i øvrigt også om Nicklas selv. Det stammer fra Nicklas’ farfar, der drev købmandsforretning i Herfølge, og navnet er altså siden gået videre til de næste generationer i familien.

Med fem spillerunder tilbage af turneringen sikrede Nicklas Pedersens U17-hold i midten af maj førstepladsen i denne sæsons U17-Division. Nøjagtigt det samme præsterede holdet i 2021/22-sæsonen. Begge år til trods for, at hans hold har været blandt de yngste i rækken.

” Vores U17-hold vil jeg umiddelbart vurdere til at være blandt dem fem-seks bedste hold i Danmark. Årgangene 2005, 2006 og 2007 er virkelig interessante, og vi skal have modet til at give de unge spillere chancen for at slå igennem i NordicBet Ligaen. Når det er sagt, kan de ikke bære holdet. Vi skal have nogle rutinerede folk i truppen til at hjælpe de unge og sikre bundniveauet,” siger Nicklas Pedersen.

Gregg Ryder, der var en del af trænerteamet sammen med Daniel Agger og Lars Jacobsen, bliver Nicklas Pedersens højre hånd og fortsætter som assistenttræner.

” Med Gregg i denne vigtige rolle sikrer vi kontinuiteten. Både Gregg og Nicklas har stærke bånd til vores trænere og ledere og i ungdomsafdelingen. Det er en kæmpe fordel. Mange af vores talentfulde spillere vil få chancen de kommende, år,” siger Per Rud.Nicklas Pedersen har første arbejdsdag med holdet, når spillerne møder ind efter sommerferien torsdag d. 22. juni.

Capelli Sport