Norsk forsvarsprofil til HB Køge

HB Køge har skrevet kontrakt med den 22-årige universalspiller Andrea Norheim. Andrea kommer til klubben på en fri transfer fra den Norske Toppserien-klub Avaldsnes IL og har underskrevet en aftale for de næste 1,5 år.

Allerede som 15-årig bed Andrea sig fast omkring førsteholdet i Klepp IL, og hendes præstationer dér fik mægtige Olympique Lyon til at hente hende til Frankrig som 17-årig. I 2016-2017-sæsonen var hun yngste spiller i truppen, da Lyon vandt ‘the treble’: Den franske liga, pokalturneringen og UEFA Women’s Champions League.

I 2018 skiftede hun til Svenske Piteå, hvor hun var med til at vinde det svenske mesterskab og spille Champions League, inden hun i 2020 tog videre til Avaldsnes, hvorfra turen altså nu går til Køge.

“Jeg er virkelig glad for at have skrevet under med HB Køge, og jeg kan ikke vente med at møde alle mine nye holdkammerater og alle andre i klubben. Jeg vil forsøge at hjælpe holdet med at tage det næste skridt i udviklingen og blive et endnu bedre hold,” siger Andrea Norheim selv om skiftet.

Andrea Norheim er først og fremmest tiltænkt en rolle i forsvaret, men hun har tidligere begået sig længere fremme på banen og scoret masser af mål. Det er derfor også en spiller, der potentielt vil kunne ses på flere forskellige positioner på banen for HB Køge. Udover midterforsvaret kan hun også spille på den centrale midtbane og i angrebet. Som barn spillede hun blandt andre sammen med Erling Haaland i den lokale klub Bryne FK, hvor de to sammen udgjorde en hidsig angrebsduo.

“Vi er meget tilfredse med at det er lykkedes, at lokke Andrea hertil. Hun har både erfaring og samtidig en alder, hvor hun stadig kan blive endnu bedre. Men niveauet er højt, så vi forventer at hun kan bidrage med det samme, og så er det selvfølgelig en kæmpe fordel, at hun kan begå sig på flere pladser også. Så vi er sikre på, at hun kan hjælpe os og at hun vil passe godt ind her i HB Køge,” siger cheftræner Søren Randa-Boldt.

Andrea står noteret for 62 kampe og 30 mål for diverse norske ungdomslandshold.

Stort velkommen til Andrea fra alle i HB Køge.

Capelli Sport