Nowak efter comeback og UWCL-debut: “En fantastisk oplevelse”

Julie Nowak har de seneste måneder siddet ude med en skade, der har holdt hende ukampdygtig. Til kampen mod mægtige Arsenal FC i Champions League var hun dog igen at finde i truppen. Og det blev faktisk også til comeback og dermed også debut i Champions League for 26-årige Julie Nowak.

“Det var fantastisk. Jeg havde på ingen måde regnet med, at jeg ville få min debut i Champions League. Særligt ikke, når det er første gang, jeg spiller i tre måneder. Så det var fedt at komme ind, fornemme tempoet og prøve at være med på det her niveau. For det er altså bare noget andet, end jeg har prøvet tidligere”, sagde Julie Nowak efter slutfløjtet.

Det var derfor også en spændt Julie Nowak, der blev bedt om at varme op af trænerteamet på et godt fyldt Capelli Sport Stadion, hvor der blev sat tilskuerrekord.

“Jeg var da en lille smule nervøs. Særligt i den her kulisse. Der var jo vildt god stemning. Både fra vores egne fans, men også de mange Arsenal fans. Det var fedt og giver os spillere en ekstra motivation. Da jeg så løb på banen, forsvandt det hele bare. Jeg sugede det bare til mig og fokuserede på at gøre dét, vi havde trænet på hele ugen. Jeg kendte min rolle og min plads, så det var bare med at komme ind og klø på”. 

For selvom Julie Nowak er glad for at være tilbage, så har det også været specielt for den 26-årige dansker at sidde udenfor holdet med en skade.

“Det har været hårdt. Jeg har fokuseret på, at jeg skulle komme stærkere tilbage og bare være positiv. Derudover har det også været vigtigt for mig, at jeg var så meget omkring holdet som muligt. Så jeg har forsøgt at hjælpe til, hvor jeg kunne, selvom jeg var skadet. For det gør det nemmere, nu når jeg kommer tilbage fra skaden, at jeg stadig har følt mig som en del af holdet, selvom jeg har siddet ude”. 

HB Køge tabte opgøret med 5-1 til Arsenal, der viste sig at være en stor mundfuld for de forsvarende danske mestre. Julie Nowak havde dog også kun roser over for det engelske mandskab, der imponerede forsvarsspilleren.

“Arsenal havde bare virkelig mange dygtige spillere på alle pladser. De formår virkelig at bruge hele banen og spiller med stor bevægelighed, der gjorde det svært for os at lukke ned for dem. Jeg må bare sige, at det klart er den sværeste modstander, vi har mødt indtil videre. Der så vi dét niveau, vi selv stræber efter at nå hver dag i det daglige,” siger Nowak.

Nowak og HB Køge spiller igen lørdag klokken 13.45, hvor modstanderen er AGF på Capelli Sport Stadion. Det er muligt at købe billet til opgøret via linket her.

Capelli Sport