Ny cheftræner til HB Køges U13 Pigetalent

HB Køge er glade og stolte over at kunne præsentere Thomas Bo Nielsen som klubbens nye U13 cheftræner. 
Thomas har mange års erfaringer fra pige- og kvindefodbolden, hvor han blandt andet har været træner og ungdomsformand i Frederiksberg Boldklub, træner, talentudviklingsansvarlig og sportschef i B93/HIK/Skjold, U14/U16/dameseniortræner og fodboldkonsulent i HB Køge, og senest U14 cheftræner og U18 DM assistenttræner i Brøndby IF.

“Det er er scoop, at det er lykkes os at få Thomas til HB Køge som U13 cheftræner. Thomas er ekstremt dygtig til at arbejde med spillernes udviklingspotentiale og kan bringe dem meget langt på kort tid, og så passer han bare helt perfekt ind HB Køges måde at anskue talentudvikling på, hvor vi hele tiden forsøger at tænke det hele menneske med ind i vores processer,” udtaler Head of Recruitment Dennis Bauer. 

For Thomas Bo Nielsen bliver hans nye arbejdsplads i HB Køge et gensyn med en klub, som han tidligere har været med til at udvikle.

“Det er en god følelse at være tilbage igen. Det er fantastisk at se, hvor langt HB Køge er nået på meget kort tid. Jeg glæder mig til at træde ind i talentarbejdet i HB Køge igen og til at skulle arbejde i en stærk og tydelig organisation, der har store ambitioner om at skabe et af landets stærkeste talentudviklingsmiljøer. Det er vigtigt for mig at være et sted, hvor trænere og ledere hver dag arbejder sammen om at blive bedre til talentudvikling på tværs af alle årgange – det motiverer mig. Jeg ser det som et klart sundhedstegn i dansk kvindefodbold, at der komme nye og ‘friske’ aktører på banen, som tør udfordre de traditionelle miljøer ved at tænke i nye og innovative baner. Det er absolut ingen tilfældighed, at HB Køge er danske mestre for andet år i træk, hvis du spørger mig, og jeg ser meget frem til at blive en del af Capelli Sports Internationale satsning på pige- og kvindefodbold.”

Thomas har som træner arbejdet med alt fra U9 til seniorbold, men ideen om at arbejde med U13-årgangen har været længe undervejs.

“Som mange andre trænere har jeg stille og rolig bevæget mig fra 3-, 5-, og 8-mands og op til 11-mands. Men jo tættere jeg er kommet på seniorfodbold, jo tydligere er det blevet for mig, at vi har nogle udfordringer i pigefodbolden, som vi er nødt til at adressere. Pigernes fodboldmæssige værktøjskasse er ganske enkelt for lille, når de rammer U18 og senior – både teknisk, taktisk, fysisk og mentalt. Problemet er strukturelt, og det handler i al sin enkelthed om, at alt for få piger modtager kvalitetstræning i børnefodbold og den tidlige ungdomsfodbold. Jeg har tidligere talt med Dennis Bauer om, at ‘en af os gamle trænere’ bør bevæge os nedad i børnefodbolden for at ændre på det. Det er det, jeg forsøger at gøre nu,” siger Thomas og forklarer yderligere om det kommende talentarbejde med HB Køges U13 Pigetalent:

“Vores fokus vil være på at udvikle den enkelte spillers unikke potentiale og undlade at proppe dem i prædefinerende kasser. Vi skal sørge for, at deres fodboldværktøjskasse er fyldt med kvalitetsværktøjer og forberede dem på næste skridt i deres “fodbolduddannelse” som elitespillere. Vi kommer til at fokusere ekstremt meget på teknisk træning, på at træne med et meget højt tempo i spillet og generelt lære dem om fodboldens taktiske DNA – spillerne skal være lynhurtige i både tanke og handling. Men vi kommer også til at bruge meget tid på den mentale del; at lære spillerne at træne som eliteatleter, at udvikle det rigtige mindset, at turde fejle for at lære og at have det rigtige fokus. Jeg er sikker på, at det bliver et utroligt spændende og lærerigt år for HB Køges U13 spillere, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang og møde spillerne. Og så ser jeg meget frem til at skulle arbejde sammen med Cilje Ostenfeldt – det bliver fantastisk at have en ligaspiller med i trænerteamet,” slutter Thomas Bo Nielsen. 

Det er dog ikke kun HB Køge, der får glæde af Thomas’ mange kompetencer. En del af Thomas’ opgaver vil nemlig også være at hjælpe HB Køges samarbejdsklubber med at styrke deres udviklingsmiljøer.

“Med ansættelsen af Thomas sætter vi turbo på udviklingen af spillerne i de mindre årgange. Vi vil først og fremmest skabe et helt unikt U13 udviklingsmiljø for spillerne i HB Køge. Det handler om at “uddanne” pigerne introducere dem til 11-mandsspillet og ungdomselitefodbold. Men det handler også om at styrke miljøerne i vores samarbejdsklubber. Vi skal stille os til rådighed og være med til at udvikle og vidensdele, så børnefodbolden og pigerne får de bedste betingelser, og det er Thomas den helt rigtige til,” lyder det fra Dennis Bauer.

Et stort velkommen “hjem” til HB Køge til Thomas.

Capelli Sport