Ny rolle til Auri Skarbalius: Bliver teknisk direktør for Capelli Sport football

Auri Skarbalius får ny titel, udvidet ansvarsområdet og en international bane at spille på efter denne sæson.

HB Køges nuværende cheftræner har sagt ja til jobbet som teknisk direktør for Capelli Sport football. Her skal han sætte retningen for alle klubber, der er en del af netværket under Capelli Sport.

” Da jeg for halvandet år siden vendte tilbage til HB Køge, lagde vi allerede der en plan for fremtiden. 18 måneder efter er planen så klar til at blive rullet ud, og jeg glæder mig meget til at kaste mig over opgaven,” siger Auri Skarbalius.

I rollen som teknisk direktør skal Auri Skarbalius arbejde på tværs af klubber, hvor tøjproducenten Capelli Sport er involveret.

I Danmark er Capelli Sport involveret i HB Køge og Roskilde KFUM. For nylig satte sportskoncernen sig på en kontrollerende aktiepost i tyske MSV Duisburg, ligesom Capelli Sport på det afrikanske kontinent står bag ghanesiske Inter Allies FC. Capelli Sport forventer inden længe også at gå ind i klubber i andre europæiske lande, og her spiller Skarbalius en klar rolle. På toppen af det er Capelli Sport tungt involveret i klubber og fodboldakademier på hjemmemarkedet i USA.

” Capelli Sport befinder sig i en hektisk periode med en ekspansiv strategi. Det går stærkt, og der er brug for folk, der bevarer overblikket, ser det store billede og evner at skabe strukturer. Auri Skarbalius er et perfekt match til stillingen,” siger Per Rud, der ud over at være direktør for HB Køge også er Global Director for Capelli Sports fodboldaktiviteter.

” Der er to ”spor” i Capelli Sport-systemet. Det handler om både den nationale udvikling og den internationale vinkel. Hvis vi skal skabe sammenhæng over landegrænser og finde synergierne, kræver det en tydelighed og en plan,” fortsætter Per Rud.

” Auri Skarbalius får ansvaret for at drive den proces efter denne sæson. På et år har han sat et meget tydeligt præg på kulturen og strukturen og fået os i Top-6 i 1. Division. Jeg er sikker på, at han også i den nye rolle kommer til at skabe synlige forandringer og resultater.”

Auri Skarbalius skal som teknisk direktør sikre, at klubberne arbejder tættere sammen i hverdagen og bygge bro mellem de forskellige (fodbold)kulturer. Senest har han i HB Køge været med til at udvikle ”Capelli Sport Lab” – et værktøj, der definerer hverdagen i en fodboldklub: Fra strategi over rekruttering til spillestil og kultur. Den drejebog rulles nu ud til alle klubber i netværket.

” Det er en stor opgave, men også en stor chance at få. Pers og min relation er stærk, og tankerne bag Capelli Sport er meget visionære. Jeg kommer med en specifik fodboldfaglig viden og systematisk tilgang, hvor kulturen spiller den største rolle. Den kombination og med Capelli Sport i baghånden giver mig mulighed for at tage næste step i forhold til at udvikle mig yderligere som leder. Jeg tror meget på tankesættet bag Capelli Sports satsning på fodbold. Jeg har mange bud på, hvordan man til gavn for alle parter kan inspirere hinanden, selv om man oplever fodbold forskelligt. HB Køge kommer jeg

også i fortsættelsen til at se en del til, da klubben for Capelli Sport er helt central for satsningen på fodbold,” siger Auri Skarbalius.

HB Køge spiller sin første kamp i slutspillet i 1. Division på søndag mod Viborg. Det vil sige, at Auri Skarbalius i denne omgang har ti kampe tilbage som cheftræner i HB Køge. Skarbalius har tidligere været i klubben som både spiller, assistenttræner og cheftræner, og han er blandt andet rykket to gange op i Superligaen med henholdsvis Herfølge Boldklub og HB Køge.

HB Køge venter i nær fremtid at kunne præsentere, hvem der skal afløse Auri Skarbalius.

Capelli Sport