Udviklingschef i VUC Business Partner, Lars Lysdahl og HB Køges Head of Academy Steen Knudsen.

Nyt skolesamarbejde gavner unge HB Køge-spillere

Udviklingschef i VUC Business Partner, Lars Lysdahl og HB Køges Head of Academy Steen Knudsen.

 

HB Køge har indgået et samarbejde med VUC Lyngby og VUC Business Partner til gavn for klubbens ungdomsspillere og deres muligheder for at få sig en god uddannelse.

Indtil nu har flere af de ældste af klubbens ungdomsspillere, der har afsluttet folkeskolernes 9. klasse, haft svært ved at få hverdagen til at hænge sammen med mange intense træninger på klubbens ældste ungdomshold eller førstehold, mens de samtidig har skullet gennemføre en ‘konventionel’ ungdomsuddannelse som STX eller HF.

Men med samarbejdet med VUC Lyngby og VUC Business Partner er der i fællesskab nu blevet skabt et 4-årigt HF-forløb, der gør det muligt for spillerne at få hverdagen til at hænge ordentligt sammen uden at måtte gå på kompromis med hverken deres uddannelse eller fodboldkarriere. Forløbet kaldes “Dual Career” fordi det giver plads til at individet kan udvikle både sin civile karriere og fodboldkarrieren sideløbende.

Helt konkret giver uddannelsesforløbet mulighed for, at spillerne får flere timer fri til at træne fodbold enten med klubbens førstehold om formiddagen eller som individuel træning om eftermiddagen. Det hele tilrettelægges efter trænings- og kampprogrammet for den enkelte spiller.

“I HB Køge vil vi gerne både udvikle dygtige mennesker og dygtige fodboldspillere. Vores spillere skal kunne fokusere dér hvor de er – uanset om de er til fodboldtræning, i skole, laver lektier eller på arbejde i Netto. Med vores Dual Career-model giver vi spillerne plads til at udvikle sig på alle fronter samtidig, mens de lærer at mestre balancen mellem deres skole, fritid og uddannelse,” siger direktør i HB Køge Per Rud.

15 af klubbens spillere startede på forløbet i sidste uge – heraf flere af klubbens helt unge spillere, der i sommer er blevet forfremmet til klubbens førstehold. Det er forhåbningen, at klubben til skolestart i 2024 har omkring det dobbelte antal spillere på Dual Career-forløbet.

Det første år af uddannelsesforløbet bruges som et “forberedelsesår”, mens de tre følgende år består af selve HF-uddannelsen. Skulle en spiller blive solgt til en klub et andet sted i landet eller til udlandet undervejs, kan spilleren fortsætte sit uddannelsesforløb online.

Der vil blive undervist i dansk, engelsk, matematik og samfundsfag på forløbet. En skoleansvarlig er tilknyttet projektet og vil hele tiden holde nøje øje med spillerens udvikling på uddannelsesfronten, mens HB Køges mentaltræner Rene Nielsen er udviklingsansvarlig for de enkelte spillere på klubbens vegne i tæt samarbejde med Head of Academy, Steen Knudsen.

VUC Lyngby og VUC Business Partner har med succes allerede etableret Dual Career-forløbet i klubber som FC Nordsjælland og F.C. København.

Capelli Sport