Obaze: Tror på et godt resultat

HB Køge spiller lørdag eftermiddag på hjemmebane mod FC Thy-Thisted Q, og den kamp håber forsvarsspilleren Isabella Obaze, at HB Køge kan ramme holdets topniveau.

“Jeg forventer, at det bliver en kamp, hvor vi har rigtig meget boldbesiddelse, og vi skal ville have boldbesiddelse. Og så er det en kamp, hvor vi skal kreere så mange chancer som muligt og være skarpe på vores afslutninger. Hvis vi tror på os selv, så tror jeg vi kommer til at være dominerende”, siger Obaze, der har masser af sund respekt for modstanderen, men som altså samtidig tror på, at det lykkes at sikre et godt resultat.

“FC Thy-ThistedQ kan godt være en rigtig svær modstander. De er gode på omstillinger, og har nogle hurtige folk oppe foran, og det kan være svært at fange dem på det rigtige tidspunkt, men jeg tror på, at vi kan få et godt resultat, hvis vi spiller op til vores bedste”.

Kvindeligaen har netop været sat på hold på grund af landskampspausen. Lige inden pausen vandt HB Køge på udebane med 2-1 over Fortuna Hjørring, så på det punkt kom landskampspausen måske på et ubelejligt tidspunkt, lige efter et godt resultat, men for Obaze har det været en god oplevelse at have et afbræk.

“For mit eget vedkommende har det været fedt at være af sted med U19-landsholdet. Vi skal spille vores bedste hver gang alligevel, og bare glemme alt andet. Det handler om hver eneste gang at spille en rigtig god kamp, og så kan vi ikke gøre ret meget mere”.

I landskampspausen var Isabella Obaze en af to spillere i HB Køge-truppen, der forlod holdkammeraterne på klubholdet for i stedet at indgå i landsholdssammenhæng. Kyra Carusa var af sted med det irske A-landshold, mens Obaze igen var til træningssamling med det danske U19-landshold. Og det var en god oplevelse.

“Efter at være flyttet til Køge i vinters og være faldet til, var det en ny udfordring, at se om jeg også fungerer i andre sammenhænge, et nyt miljø med nye spillere på samlingen og passe ind. Nu er jeg vant til at spille og træne i HB Køge, og kender træningsmønstreret her, men at jeg også kan præstere i andre miljøer, har jeg bevist, at jeg godt kan, og det har været rart. Det er en kæmpe stolthed at være med landsholdet, og hver gang jeg er afsted, er jeg lykkelig for at få muligheden. Når først man er der og træningen er i gang tænker man ikke så meget over, at det er landsholdet, men det er selvfølgelig et kæmpe privilegie”.

Og selvom ude er godt, så er hjemme nu en gang bedst. Og for Isabella Obaze, der kom til HB Køge fra KoldingQ i vinterens transfervindue er HB Køge begyndt at føles som et hjem, og hun nyder igen at være tilbage blandt holdkammeraterne på Capelli Sport Stadion.

“Det er virkelig begyndt at føles som et hjem. Også bare de gode veninder jeg har fået – mennesker er med til at gøre et sted trygt. På den måde har jeg savnet det. Det er fedt at være tilbage, og jeg glæder mig til at spille kampe igen”, slutter Obaze.

Capelli Sport