Oliver Sonne: Fodboldspiller og fotomodel

HB Køges 19-årige forsvarsspiller Oliver Sonne trådte sine første fodboldstøvler i Ejby som 4-årig. Siden har han spillet børnefodbold i Rishøj, inden han i de tidlige ungdomsår skiftede til Herfølge Boldklub, for siden at spille på HB Køges U15- og U17-hold. Som U19-spiller gik turen til F.C. København, inden han i sommeren 2019 vendte hjem til HB Køge på en to-årig kontrakt.

Startpladser gav selvtillidsboost

Oliver Sonne har fået spilletid i ni kampe i denne sæson, heraf to kampe fra start i NordicBet LIGAEN mod FC Roskilde og Viborg. Kampe, som begge endte med HB Køge-sejr. Senest kom han i aktion i forårets første hjemmekamp mod Vendsyssel FF, hvor han var med til at konsolidere en flot sejr.

“Jeg synes, det har været et rigtig godt første halvår som senior. Jeg føler, jeg har udviklet mig som person og fodboldspiller ved at være sammen med nogle ældre drenge med mere erfaring både på og uden for banen. Det har også betydet meget at jeg havde en periode, hvor jeg fik nogle kampe som starter. Det gav et kæmpe selvtillidsboost for mig at jeg fik lov til at vise at jeg har meget at byde på, så det var dejligt”, fortæller Oliver Sonne, der som udgangspunkt har højrebacken som sin favoritposition.

Og her har Oliver Sonne lidt i skyggen af rutinerede Mark Gundelach. Oliver Sonne har dog tænkt sig at tage kampen op.

“Jeg vil jeg bruge vinterferien på at træne max igennem, og så komme stærkere igennem og så forhåbentlig udfordre Mark endnu mere og komme endnu tættere på mere spilletid i foråret”.

Går i mosters fodspor

Ved siden af fodbolden arbejder Oliver Sonne som fotomodel.

“Det startede for tre år siden – dels via min moster, Helena Christensen, og så har jeg været heldig at komme i kontakt med nogle gode mennesker og kontakter i modelbranchen, og så er det gået hurtigt”.

“De fleste jobs er i Paris og Milano, men der har også været jobs i Barcelona og London, og det er ofte arbejde over en dag eller to og foregår over hele året. Der er mange forskellige opgaver, for mange forskellige brands”.

“Efter mit skifte til HB Køge må jeg dog sige nej til en del modelarbejde, selvom der er masser af tilbud. Men fodbolden skal passes, og i en normal uge i løbet af sæsonen er der fem træningsdage og en enkelt kampdag”.

Oliver Sonne er dog også helt klar i mælet på spørgsmålet om, hvad han brænder mest for, og hvad han vil satse på i fremtiden.

“Det er helt klart fodbolden, og så må tiden vise, hvilken vej det hele går”, slutter Oliver Sonne, der er bosat i Karlslunde.

Dette interview blev første gang bragt i HB Køges Profilavis, udgivet i december 2019.

Oliver Sonne har mere end 13.000 følgere på Instagram, hvor man kan følge ham som model. Foto: Martin Håkan // Coverganda

Capelli Sport