Optimistisk Mike: “Dejligt, vi bliver belønnet”

2-0 lød slutcifrene, da opgøret mellem HB Køge og Östersunds FK torsdag blev fløjtet af i Tyrkiet, hvor holdene er på træningslejr. For HB Køge var det også mere eller mindre slutfløjtet for træningslejren – fredag formiddag drager holdet således mod lufthavnen og hjem mod Danmark. Med sejren slutter holdet på en positiv note. Træningerne er gået godt og begge testkampe vundet på den tyrkiske sydkyst. Ikke mindst fordi netop de ting, der er blevet trænet i løbet af forårsopstarten, også har givet pote i kampene.

“Det er helt sikkert dejligt at blive belønnet for det, vi har arbejdet med på træningsbanen. Imod Östersunds var vi ekstremt aggressive og det var med til at gøre, at vi fik bragt kampen over på vores præmisser. Vi vinder boldene højt, står langt fremme på banen og får skabt mange chancer via vores genpres. Det var sådan en tæt kamp hvor tingene kan tippe alt efter hvem, der holder fokus og lykkes med deres plan bedst. Det gjorde vi, og jeg synes vi kan være super tilfredse med vores mentalitet i løbet af kampen, den var tip top og gjorde at vi vandt,” sagde anfører Mike Jensen efter kampen.

Presspillet har været et af de helt store fokusområder for holdet i opstarten og Mike Jensen glæder sig derfor i særligt høj grad over, at netop dét lykkes.

“Det føles rigtig godt. Men så kommer de næste ting frem, vi kan gøre bedre. Vi skal stadig være mere effektive, når vi vinder bolden højt på banen – for det har vi fundet ud af, at vi kan gøre rigtig mange gange i løbet af en kamp. Så nu skal vi også have lagt mere på i den næste fase af spillet, efter vi har vundet bolden.”

Hjemme i Danmark venter der nu blot en enkelt testkamp mere inden NordicBet Ligaen genstartes med en udekamp imod FC Helsingør fredag d. 17. februar. AB gæster således Capelli Sport Stadion torsdag d. 9. februar i en kamp, hvor de sidste deltaljer altså skal pudses af, inden det hele går løs og der skal spilles om point igen.

“Som vi arbejder sammen lige nu og hvis vi bliver ved med at udvikle vores presspil yderligere, så ligger der mange chancer og mål og venter. Det har set rigtig godt ud indtil videre, så der er helt sikkert grund til optimisme,” slutter Mike Jensen.

Capelli Sport