Oscar Buch: “Det handler om at vinde”

24-årige Oscar Buch er et af de nye ansigter, der er kommet til HB Køge denne sommer. Kantspilleren har fået en god start i klubben, og tegnede sig for to scoringer da HB Køge i weekenden vandt 3-0 over Nykøbing FC i opstartens næstsidste træningskamp.

Og Oscar Buch er da også ganske godt tilfreds med starten i sin nye klub.

“Indtil videre har jeg været sindssygt glad for det. Det har også været dejligt, at vi har været så mange nye, og dem der var her i forvejen har taget sindssygt godt imod os alle sammen. Vi har et slagkraftigt hold, og det viser vi også mod Nykøbing. Vi har gode spillere hele vejen rundt”, fortæller Oscar Buch.

Også på kanterne, hvor også Oscar Buch huserer, er der stor konkurrence om pladserne, men det er kun godt, og er med til at presse spillerne.

“Konkurrence gør mig ikke noget. Det er sådan det skal være i det her miljø. Det er bare at tage skeen i den anden hånd og vise, at man skal spille hver gang. Og så er det jo op til Daniel og Lars, om de synes man er den rigtige mand. Men omvendt kan det jo også give nogle muligheder at skifte nogle gange fx af taktiske årsager. Men det er dejligt med konkurrence”.

Træning, kost og søvn

På træningsbanen har Oscar Buch hurtigt vist sig som en mand der giver sig 100 %, og kæmper om hver eneste bold. Og også uden for banen har det kantspilleren det helt rigtige fokus i forhold til både kost og søvn.

“Sådan skal det være i den her verden. Jeg skal stadig rykke mig, og det er noget med at udvikle sig selv hver gang vi træner, og det gør man kun ved at være der 100 % hver eneste gang”.

“Før jeg skiftede til HB Køge havde jeg arbejde ved siden af fodbolden, men jeg har nu givet mig selv endnu bedre forudsætninger for at præstere endnu bedre, og så er det jo en del af jobbet at få sin søvn, og spise den rigtige mad. Jeg har måltidskasser fra Aarstiderne, så jeg ved, jeg får det rigtige i skrutten”, lyder det med et grin fra Buch.

Oscar Buch er kommet godt i gang i HB Køge-trøjen, og udover de to scoringer i sejren over Nykøbing FC, noterede Oscar Buch sig også for to scoringer da HB Køge på træningslejren for et par uger siden vandt 6-0 over Rønne IK.

Selvtilliden er derfor i top, men hvor meget betyder det egentlig for en offensivspiller, at have selvtilliden i orden?

“Det er svært at sige. Som offensivspiller har man jo nogle gange perioder, hvor man ikke helt føler tingene kører, men det er der, hvor jeg synes, man skal være stærk, og kunne løfte sig selv op igen. Men det er klart, at jo mere selvtillid man har, jo bedre bliver præstationerne på banen. Sådan tror jeg det er for alle”.

“Det handler om at vinde”

Der er fuld knald på træningen på Capelli Sport Stadion, og spillerne viser både energi, temperament og masser af vilje. Det gør Oscar Buch også, for det handler altid om at vinde.

“Temperament eller vilje er jo lidt det samme. Daniel og Lars går meget op i at det handler om at vinde, og det gør det også til træning. Nogle gange kan jeg være lige så irriteret på mig selv, som jeg kan være på mine holdkammerater. For mig er det bare vigtigt, at vi alle sammen giver os 100 % hver gang, og jeg bliver irriteret, hvis der er nogen der ikke gør det. Og på de dage, hvor det ikke kører for en selv, der kræver jeg også mere af mig selv”.

“Det er jo det, det handler om. Og især nu hvor Lars og Agger gør så meget ud af at det skal være en filosofi, vi skal have ind under huden, så synes jeg ikke der er nogen grund til at holde tilbage med det. Der må godt være lidt på spil”, siger Oscar Buch.

Sæsonstarten nærmer sig

Med blot halvanden uge til sæsonpremieren på udebane mod AC Horsens er formen ved at være på plads, og Oscar Buch og holdkammeraterne glæder sig til igen at skulle spille om point.

“Nu er det jo en opstart, så der er stadig ting jeg skal arbejde på, men jeg fik kigget på mine tal efter kampen mod Nykøbing, og det så fint ud, og jeg havde også en god følelse. For mig er det den der følelse af at ens ben ikke syrer til, når man har de højintense aktioner som kantspiller, og der føler jeg, at jeg er godt stillet. Vi går i gang om halvanden uge, og jeg er klar, og glæder mig til kampen mod AC Horsens, slutter han.

Capelli Sport