Oscar Buch efter comeback: “Hvor har jeg dog savnet det”

Oscar Buch skiftede denne sæson til HB Køge på en 3-årig kontrakt fra Hvidovre IF. Den 24-årige kantspiller fik dog en uheldig start på sæsonen, da han blev skadet med et brud i foden efter blot fem kampe. Efter en pause på to måneder kunne Oscar Buch se sig selv være tilbage i startopstilling mod Horsens, i en kamp som blev vundet med 2-0. Det var derfor også en meget glad Oscar Buch, der satte nogle ord på sit comeback efter kampen. 

“Det var så dejligt at være tilbage på banen. Altså hvor har jeg dog savnet det. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige, for det er altså lidt ubeskriveligt, men jeg er bare så glad over, at jeg er tilbage på banen. Noget af det vigtigste for mig som fodboldspiller er jo at spille, så derfor er det altid hårdt, når man er udenfor holdet med en skade. Derudover var det jo endnu bedre, når vi så går ud og vinder kampen. Jeg er virkelig glad lige nu”, sagde Oscar Buch efter sejren over Horsens. 

Oscar Buch havde på hele kampdagen i mandags også kunne mærke på sig selv, at han var spændt på at komme tilbage på fodboldbanen. Det blev nemlig til en startplads og 45 minutters spilletid inden han blev skiftet ud i pausen, hvilket var planlagt på forhånd, fortæller Oscar Buch:

“Jeg havde virkelig en sult for at komme tilbage på grønsværen. Jeg havde helt ondt i maven hele kampdagen, da jeg bare glædede mig så meget til at komme tilbage på holdet. Det er hårdt, når man er ude for holdet og egentlig helst bare gerne vil ind og hjælpe drengene. Derfor var det dejligt at være tilbage. Jeg havde på forhånd snakket med trænerteamet om, at jeg ville få en halvleg, så for mig handlede det om, at jeg skulle bringe så meget energi, fight og løbevillighed som muligt på den tid”

Den hurtige og målfarlige kantspiller kunne dog godt mærke, at han er et stykke fra den topform, han viste i pre-season, hvor han scorede fire mål og viste prøver på sin gode målnæse. 

“Jeg kunne godt mærke, at jeg manglede lidt timing og kampform, men det skal nok komme. Det er jeg sikker på. Nu gælder det for mig om, at jeg skal fokusere på at træne godt, så jeg langsomt kan bygge på og komme tilbage til den form, jeg viste i pre-season, hvor jeg fik scoret en del mål”, forklarede Oscar Buch. 

Oscar Buch og det resterende HB Køge mandskab formåede at hente tre vigtige point i en svær kamp mod AC Horsens på hjemmebane. Oscar Buch roste også hele HB Køge-holdet for en stærk arbejdsindsats, hvor man fik holdt nullet og var kyniske, når det gjaldt i felterne.

“Det var jo lidt en slåskamp med mange dueller, frispark, kort og spilafbrydelser. Jeg synes dog, at vi håndterer det godt og vi kommer jo rigtig godt ud til kampen, hvor vi får det her hurtige føringsmål. Her må jeg også lige rose Pierre Larsens aflevering i dybden til Rothmann, der førte til målet. Så trækker vi os måske lidt for meget og lader Horsens styre spillet, men vi står imod og så får vi udbygget føringen i anden halvleg. Vi formår bare ofte at få alle tre point, når vi lukker af bagtil, så det skal vi forsætte med”, sagde en glad Oscar Buch efter 2-0 sejr over Horsens og sit eget comeback på grønsværen. 

 

Capelli Sport