Ostenfeld efter startdebut: “Handler om at gribe chancen”

19-årige Cilje Ostenfeld startede lørdag for første gang inde i Gjensidige Kvindeligaen for de forsvarende danske mestre fra HB Køge og spillede tilmed alle 90 minutter af kampen mod AGF. En stor drøm, der endelig gik i opfyldelse for den unge midtbanespiller.

“Det er en helt vild følelse lige nu. At få lov til at være en del af start 11’eren og endda spille alle 90 minutter for Danmarks bedste kvindehold – det er simpelthen en stor drøm for mig, der lige er gået i opfyldelse, fortæller Cilje Ostenfeld og fortsætter:

“Nu har jeg siddet en del på bænken, men også fået en masse gode indhop det sidste års tid. Derfor er det også en kæmpe forløsning for mig, at jeg i dag er nået hertil, hvor trænerne har så stor tiltro til mig, at de vil lade mig starte inde og spille en hel kamp. Det tager jeg helt sikkert som et stort skulderklap, men jeg ved også, at jeg skal blive ved med at kæmpe for de her muligheder,” lyder det fra Ostenfeld.

Det unge midtbanetalent skrev sidste sommer kontrakt med HB Køge, men det er aldrig før nu blevet til en plads i start 11’eren. Cilje Ostenfeld har nemlig skullet indstille sig på en anderledes rolle med færre kampe, men en vigtig funktion som indhopper. En rolle, som Ostenfeld hele tiden har været bevidst om, men også har krævet noget af den unge førsteholdsspiller, som har skullet fokusere på at være hundrede procent klar, når der er brug for hende.

“Da jeg skrev kontrakt med HB Køge, var jeg udemærket klar over den rolle, jeg ville få på holdet. Det er Danmarks bedste kvindehold, så selvfølgelig er konkurrencen om spilletid stor. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det til tider kan være hårdt at sidde meget på bænken og forblive tålmodig. Som fodboldspiller er det jo netop kampene, man træner op til og higer så meget efter at spille. Men i sidste ende er det netop tålmodigheden og det hårde arbejde på træningsbanen, der har gjort, at jeg nu kan sidde her og fortælle om min oplevelse med startdebut og de 90 minutters spilletid i lørdags,” fortæller Cilje Ostenfeld. 

Om at gribe chancen og præstere 

“Når man endelig får chancen for at vise sig frem, så handler det også om at gribe den og præstere sit bedste. Det handler om at holde hovedet koldt og tage gode beslutninger. I starten kunne jeg godt have det lidt svært ved det pres, men med tiden synes jeg, at det er blevet nemmere for mig at håndtere. Selvfølgelig kan man mærke pulsen, når man skal på banen, men det skal man også kunne – der er jo noget på spil. Desuden er jeg også blevet ældre, fysisk stærkere og en klogere spiller, hvilket uden tvivl spiller ind i min håndtering af det pres, der kan være omkring at skulle gribe chancerne og præstere,” lyder det fra Ostenfeld. 

Udover det hårde arbejde på banen, har det også krævet et konstant og disciplineret arbejde med mental styrke at nå dertil, hvor den unge midtbanespiller er i dag. Det er heldigvis noget, som klubben også tager højde for, fortæller den unge midtbanespiller.

“klubbens mentaltræner har haft en stor betydning for mig og min udvikling. Han hjælper mig med at huske på, at jeg stadig er en ung spiller, at det er en læringsproces og at min tid nok skal komme. Derudover får jeg naturligvis også rigtig meget hjælp og brugbar feedback fra mine trænere, så jeg kan blive ved med at udvikle mig på fodboldbanen. Og så er der mine holdkammarater, der også altid hjælper mig, når jeg har brug for det – både på og udenfor banen. Så det er helt klart hele miljøet her i klubben, der giver mig de bedste forudsætninger for min udvikling,” slutter Cilje Ostenfeld. 

Capelli Sport