Östersunds FK venter: “Den perfekte testmodstander”

Torsdag spiller HB Køge den anden og sidste planlagte testkamp på holdets træningslejr i Tyrkiet, når svenske Östersunds FK venter klokken 15.00. Svenske Andreas Bengtsson har spillet imod Östersunds FK adskillige gange med sin tidligere klub Halmstads BK – og ifølge ham bliver det en god test for HB Køge, især med tanke på, hvad svanerne har arbejdet med i træningen indtil videre.

“Vi skal møde et stærkt hold med en masse gode spillere, der har spillet med i toppen af svensk fodbold i flere år. De er teknisk gode, de spiller bolden hurtigt og er dygtige i de offensive transitioner. De er ikke nødvendigvis så fysisk stærke, men det skal vi være, for at matche deres tempo. Vi skal løbe meget og holde fast i bolden, når vi har den. Men det er også netop de ting, vi har arbejdet på i den tid, jeg har været her. På den måde er det den perfekte testmodstander for os,” siger Bengtsson inden kampen.

Östersunds FK tiltrak sig stor opmærksomhed for en håndfuld år siden, da de efter at have vundet den svenske pokalturnering kvalificerede sig til Europa League-gruppespillet. Under ledelse af den nuværende Chelsea-træner Graham Potter avancerede holdet videre fra en gruppe med blandt andre Athletic Club fra Spanien og tyske Hertha Berlin, inden Arsenal F.C. ekspederede dem ud af 1/16-delsfinalen. Det til trods for, at svenskerne faktisk vandt med 2-1 over englænderne på Emirates Stadium i London.

Siden blev Potter opsnappet af større klubber og Östersunds gled stille og roligt længere og længere ned i den svenske ligatabel inden de i 2021 rykkede ned i den næstbedste række, Superettan.

“Der er stadig nogle spillere tilbage i truppen, fra da de spillede europæisk fodbold. Det siger lidt om deres topniveau. De har mange gode spillere. Så det er et godt hold, vi kommer til at møde,” fortæller Andreas Bengtsson.

HB Køge drager fredag tilbage mod Danmark, hvor der venter en enkelt testkamp mere – imod AB d. 9. februar – inden NordicBet Liga-sæsonen genstartes med en udekamp i Helsingør fredag d. 17. februar.

Capelli Sport