Otte svaner på landsholdstjeneste

Otte HB Køge-spillere har gennem den seneste tid været afsted på landsholdstjeneste.

Alberte Vingum og Cornelia Kramer så til fra bænken, da det danske kvindelandshold tabte tirsdagens Nations League-opgør mod Island med 1-0 i Viborg. De to tidligere HB Køge-spillere Isabella Obaze og Emma Færge spillede i øvrigt begge fuld tid i kampen.

Med New Zealands landshold har Daisy Cleverley spillet to testkampe i Bogota mod Colombia. Det første opgør endte 0-0, mens sydamerikanerne vandt 1-0 i den sidste af de to kampe. Daisy blev indskiftet i anden halvleg af begge opgør.

Udlejede Emma Veletanlic fik sin landsholdsdebut for Bosnien-Hercegovina, der tabte 2-1 i et Nations League-opgør imod Slovenien i fredags. Emma blev indskiftet i kampens slutminutter. I den efterfølgende kamp mod Belarus tirsdag aften blev det ikke til spilletid for Veletanlic, der spiller denne efterårssæson på en lejeaftale i Kolding IF.

Maja Hagemann og Emilie Luplau blev i første omgang udtaget til det danske U19-landsholds to testkampe i Spanien imod hhv. Spanien og Schweiz. Siden blev også Emilie Møller og Liv Rasmussen udtaget – og alle fire spillere kom i aktion undervejs. Emilie Møller og Emilie Luplau spillede således samtlige 90 minutter i det der endte med et 1-0-nederlag mod spanierne, mens både Maja Hagemann og Liv Rasmussen blev indskiftet med et kvarter tilbage af kampen. For Liv Rasmussens vedkommende betød indskiftningen debut i den danske landsholdstrøje!

Nogle dage senere var Maja Hagemann som den eneste HB Køge-spiller med i startopstillingen, da holdet mødte Schweiz. I pausen af opgøret blev Hagemann som en af fem spillere udskiftet, mens Liv Rasmussen var en af de fem nye, der blev sat på banen. Og indskiftningen af Liv skulle vise sig at være en god beslutning: I sin anden optræden i landsholdsregi reducerede hun nemlig til slutstillingen 2-1 i kampens døende minutter.

Capelli Sport