Overby: At være en del af HB Køge har betydet meget

Når sæsonen 2019/2020 lakker mod enden vil et ”Tak for nu” til Christian Overby også nærme sig. Samarbejdet med venstrebacken stopper nemlig, når den nuværende kontrakt udløber til sommer. Det står fast efter fredagens udmelding, som symboliserer en afsked og starten på et nyt kapitel for den 34-årige fodboldspiller:

– ”Vi kunne ikke blive enige om en eventuel kontraktforlængelses indhold. Jeg ville gerne fortsætte med at arbejde ved siden af, hvilket ikke var forenelgigt med. Vi skilles på god fod og jeg er nu klar til nye udfordringer. Både nye udfordringer indenfor fodbolden, men også i forhold til, hvor min kæreste og jeg fremover skal bo. Jeg har selvfølgelig stadig job i Spar Nord i Køge, men det har ikke endnu afholdt mig ikke fra at spille fodbold ved siden af og vil heller ikke gøre det fremover”, siger Christian Overby og uddyber om de sidste 18 måneder:
– ”Det sidste halvanden år har været fantastisk. Jeg har virkelig nydt det. Jeg tog fra Vendsyssel for at få at prøve noget helt nyt. Efter syv år skulle jeg udfordres på ny og prøve mig selv af i nye rammer. Hos HB Køge fik jeg en mulighed for at kombinere job og fodbold, som jeg ønskede og håbede på. Det har krævet hårdt arbejde fra dag et, men det har føltes rigtigt fra start og når jeg ser tilbage på hele processen, er det lykkedes til UG. Samtidig har jeg har mødt en masse nye mennesker, fået en masse gode oplevelser og generelt haft en fantastisk tid i og omkring klubben.”

Foto: Martin Håkan // Coverganda

Til trods for de kun 18 måneder i HB Køge har Christian Overby markeret sig selv som en spiller og som et menneske, der i høj grad engagerer sig fuldt og helt i projektet. Han har gjort en dyd ud af ikke kun at lære sine holdkammeraters navne at kende, men også de frivillige i klubben, ungdomsspillere, ansatte og hvem ellers der til daglig har gang i lokalerne på og ved Capelli Sport Stadion.
Således har han været kendetegnet som en, der er gået ind i projektet med hud og hår. Det har også været kendetegnet på banen, hvor HB Køges fans med glæde og modstanderholdets ditto med ærefrygt har kunne følge Overbys heftige raids op og ned ad venstresiden flankeret af energiske tilråb til sine holdkammerater. Og det er i høj grad disse, Overby kommer til at savne, når han stopper i HB Køge:

– ”Jeg kommer i særdeleshed til at savne omklædningsrummet og drengene. At være en del af HB Køge har betydet meget. Jeg forlader en klub i en positiv udvikling – som jeg godt kunne se mig selv være en del af, men sådan skulle det ikke være”,
– ”Den udvikling, jeg har været igennem som fodboldspiller og menneske har været speciel. Som menneske er jeg kommet fra et sted, hvor jeg kendte alle til at komme til et sted, hvor jeg skulle bygge mig selv op igen. Det har givet muligheder for at bygge videre på de kompetencer, jeg ikke har været så skarp på. Som fodboldspiller har jeg udviklet den opfattelse, der har været af mig og udviklet mine kompetencer på bolden. Jeg har oplevet en anseelse af mig om, at jeg ikke kunne meget med bolden, men mest var en fysisk spiller. Her har jeg fået lov til at udfolde og udvikle mig i nye retninger. At jeg ligeledes har fået lov til at sætte mit præg på de unge og rammerne er noget helt specielt. Noget jeg er og vil være taknemmelig for længe.”

Læs også: Christian Overby stopper til sommer

Med fredagens udmelding nærmer et stort kapitel i Christian Overbys fodboldkarriere sig en afslutning, når han til sommer takker af i HB Køge for nu. Adm. Direktør i HB Køge Per Rud siger i pressemeddelelsen, at han ”bestemt ikke vil afvise, at han (Christian Overby, red.) på et tidspunkt vender tilbage til klubben”, hvilket er noget, hovedpersonen selv ræsonnerer godt med. For ligesom han har betydet meget for HB Køge har HB Køge også betydet meget for ham:

– ”Jeg vil huske tilbage på min tid i HB Køge som et stort skridt på min vej igennem livet, hvor jeg har udviklet mig som menneske og fået en masse gode oplevelser både på og udenfor banen. Jeg har fået muligheden for at dygtiggøre mig fagligt i forhold til min uddannelse, hvilket er helt fantastisk. Som det er helt uundgåeligt i løbet af halvandet år, har der været op- og nedture i forhold til at få tingene til at gå op, men jeg har oplevet en velvilje fra klubben, som har gjort, at vi har løst det,” siger Overby og kigger fremad:
– ”Indtil nytår har jeg kontrakt i Spar Nord Køge, hvor jeg skal færdiggøre min uddannelse som bankrådgiver. Samtidig er min kæreste fastansat i Odense, så det vil være naturligt at kigge frem mod en fremtid på Fyn. I den kan der godt være plads til at spille fodbold – hvilket niveau det så skal være på, handler også om hvilke muligheder der byder sig og hvordan det hele kan passe sammen. Men jeg kommer helt sikkert forbi Capelli Sport Stadion og hilser på fra tid til anden.”

Christian Overby har spillet mere end 50 kampe for HB Køge siden sin ankomst i sommeren 2018. Hans sidste kamp kan blive den 31. maj 2020, når HB Køge lukker sæsonen af hjemme på Capelli Sport Stadion mod Næstved BK.

Foto: Michal Frimundt Petersen

Capelli Sport