Per Rud: Aldrig stået stærkere

HB Køge-direktør Per Rud ser tilbage på kalenderåret 2021 og frem mod et begivenhedsrigt 2022, hvor der venter nye milepæle for klubben og dens fodboldhold.

Af Per Rud

Beslutningen om at gå ind i næste fase af Køge Idrætspark er et definerende skridt i den rigtige retning. Et fuldt udbygget, lukket stadion med moderne faciliteter og med plads til 6.000 mennesker er en drøm, der bliver til virkelighed. Det fylder mig med optimisme, at alle de store politiske partier i Køge står bag projektet. Forventningen er, at det næste spadestik kan tages medio 2022, og selvom vi igen skal bo i byggerod og håndtere et hav af fodbolde i luften, så tegner fremtiden lyst for vores klub.

En anden ting i samme boldgade: Det er intet mindre end fantastisk, hvordan vores nye faciliteter i Venue Køge har skærpet interessen for vores klub. Over 260 partnere bakker op om klubben, og de løfter sponsorindtægterne år for år, hvilket også er nødvendigt, hvis vi skal skabe det økonomiske fundament for at kunne spille med i den absolutte top af dansk fodbold.

Tilgang af prominente trænernavne som Daniel Agger og Lars Jacobsen, en spiller som Mike Jensen og ikke mindst kvindernes store succes og popularitet gør, at vi rent faktisk begynder at kommercialisere på kampdage qua det øgede antal tilskuere på Capelli Sport Stadion. På toppen af det kommer Champions League-midler, såkaldte hospitality-events, merchandisesalg og vores nye fanzone. Alt sammen noget, der gør det endnu sjovere for alle at komme til vores kampe og som vi samtidig profiterer af. Listen med opmuntringer er måske ikke endeløs, men den er lang!

 

Tak til George Altirs og Capelli Sport

Her ved årsskiftet er det i høj grad på sin plads at takke en hårdtarbejdende bestyrelse med formand Søren Storgaard i spidsen og ikke mindst George Altirs, vores amerikanske majoritetsejer, der betingelsesløst bakker op om klubben og i høj grad er med til at drive HB Køge fremad på alle niveauer.

”Jeg er ikke mæcen, men jeg investerer gerne i klubben, for jeg tror fuldt og fast på HB Køge,” har han flere gange udtalt. Senest demonstreret ved et tilsagn om et to-cifret millionbeløb, så stadionudviklingen kan komme i hus. Vi er utroligt privilegerede!
Kig bare på, hvordan udenlandske ejere mange andre steder ikke respekterer kulturer og værdier. I HB Køge bryder vi ikke ned – vi bygger op. Det er George Altirs’ mantra.

 

Tilbageblik på 2021

Lad mig kigge lidt tilbage på 2021. Først herrerne. Med en stærk indsats fik vi holdet med i Top-6 i foråret. Imponerende trænerarbejde af Auri Skarbalius, Kim Daugaard, Heidi Johansen og Jonas Lindberg, men da vi skulle spille oprykningsspil, kunne vi ikke være med. Foråret endte som lidt af en prøve med for mange spillere med udløb, og vi løb ind i mange nederlag.

Stor var nyheden, da Daniel Agger og Lars Jacobsen blev annonceret på lange aftaler med målsætning om Superliga-status om tre år. De store landsholdskoryfæer skal have tid til at forme holdet, lære faget og skubbe klubben og os alle til højere professionalisme og vindermentalitet.

Efteråret har ikke været nemt, men med klart opadgående pil. Et ekstremt antal skader har virkelig gjort betingelserne svære. Vi har ellers en historisk stærk spillertrup, men relationerne skal fungere, og det kræver selvfølgelig både tid, og at spillerne er til rådighed. Spillere som Jubril Adedeji, Martin Koch-Helsted og Casper Hauervig bliver nok ikke rigtig kampklare før sommerferien. Bruninho er rejst hjem uden forlængelse af kontrakten. Voldsomme uheld gjorde, at vi aldrig fik gavn af ham, og vi turde ikke lave en forlængelse på den baggrund. Til gengæld er spillere som Mathias Nielsen, Max Sauer, Jon Flanagan og William Madsen alle profiler, der vil pynte på vores hold efter vinterpausen.

Tanken er ikke, at vi skal hente mange spillere i dette vindue – vi skal ”bare” have folk klar. Målsætningen er stadig Top-6 i denne sæson, og jeg synes, det er rigtig positivt, at vi med gode præstationer har muligheden for at spille os i Top-6 trods al den modgang, vi har haft. Jeg tror så meget på de her trænere og det her hold.

 

Dansk mester og Champions League

Byens og klubbens darlings er vores kvindehold. De sluttede foråret med en magtdemonstration kulminerende med det danske mesterskab i vores første sæson i den bedste række. En vanvittig præstation. Flot trænerarbejde af Peer Lisdorf og hans stab, og selvfølgelig af spillerne. De amerikanske og danske spillere smeltede sammen til en slagkraftig enhed, der bare præsterer over al forventning.

Strategisk valgte vi at gå all-in på kvindeprojektet, og efter sommerferien blev eftermiddagstræning afløst af morgentræning under den nye trænerduo Søren Randa-Boldt og Kim Daugaard. Tendensen er om muligt fortsat opadgående. 12 sejre og to uafgjorte taler sit eget sprog med fem point ned til nummer to i ligaen. Imponerende.

Champions League har været en fantastisk oplevelse og rejse for alle i klubben. Vi skal være ærlige og indrømme, at niveauet pt. er for højt for os. Vores læringskurve er stejl, men vi er kommet godt efter det med mere og mere boldbesiddelse og stigende produktion af chancer i kampene. Vi skal huske, at vi er oppe mod modstandere med budgetter, der er ti gange højere end vores. Igen stærkt trænerarbejde og i øvrigt stor ros til rekrutteringen af spillere til holdet. Walid Khoury og Jonas Nielsen har virkelig været vist deres store faglighed og kompetencer her. De amerikanske spillere gør fortsat en forskel: Marckese i målet, Fitzgerald på midten og Carusa i front er absolut topspillere internationalt. Desuden er der udviklet to A-landsholdsspillere i form af Cecilie Fløe og Isabella Obaze, begge helt unge og med en kæmpe fremtid foran sig. Vi er stolte af, at have bidraget til at de allerede nu er nået dertil.

 

Ungdommen rykker

Jeg vil også bruge nogle linjer på arbejdet med ungdommen. Jeg tror slet ikke, folk er klar over, hvor meget der sker her. Hos pigerne er antallet af spillere øget med 250% på bare et år. Et signal om fremragende børnefodbold, og en nyetableret elitestrategi har gjort, at vi allerede nu spiller med i landsdækkende U16- og U18 rækker. Kredit til Head of Coaching Klaus Tølbøll, Head of Recruitment Dennis Bauer og resten af staben for imponerende arbejde.

Også på drengesiden har det sportslige løft været markant. Gennem mange år har Head of Coaching og Talentchef Steen Knudsen arbejdet målrettet med spillere og stab, og en yderligere satsning fra HB Køges side har skabt et stærkt set-up. Vi har blandt andet fået fuldtidsansatte trænere og analysefolk omkring holdene helt fra U13 og op, hvilket ikke ses mange andre steder i norden. Derudover glæder vi os til at byde velkommen til Henrik Clausen, tidligere dansk U-landstræner, der fremover skal varetage rollen som Head of Coaching, så Steen Knudsen kan hellige sig jobbet som Talentchef. Antallet af arbejdsopgaver gør simpelthen, at vi har følt, at tiden var inde til at dele jobbet i to funktioner.

Til sidst tak til alle, der bakker op om vores klub, ikke mindst til de dedikerede medarbejdere og frivillige på alle niveauer. Det er en stor fornøjelse at se, hvordan vi i flok løfter klubben til nye højder.

Nu skal vi videre. Vi ses til flere store oplevelser på Capelli Sport Stadion i 2022.

Capelli Sport