Per Rud efter transfervinduet: Bud på flere spillere

Mandag aften klokken 23:59 lukkede sommerens transfervinduet. HB Køge sagde i vinduets åbningstid farvel til en håndfuld spillere, der blandt andet inkluderer Andreas Hansen, Ricki Olsen, Henrik Madsen og Martin Christensen, mens truppen blev tydeligt forstærket med profiler som Stephan Petersen, Tobias Christensen og Kevin Ray Mendoza, der alle kom til som nye spillere. Samtidig vendte Mark Gundelach og Oliver Sonne “hjem”, mens lejeaftalerne med Jakob Johansson og Magnus Wørts blev byttet ud med et par permanente kontrakter.

Alt skete i vanlig stil i god ro og orden, hvor intet blev forhastet i sidste øjeblik. De senest tilkomne er Matthew Briggs og Pablo Arboine, der blev en del af klubben den 12. august. Altså i god tid inden, at transfervinduet smækkede i. Igen fristes man til at sige, er det noget, som sportsdirektør Per Rud glæder sig over:

Læs også: HB Køge henter to landsholdsspillere

– Transfervinduet endte ikke op med handler i sidste øjeblik, hvilket jeg selvfølgelig er glad for. Der var som altid masser af snak om spillerafgange og vi var også forberedt på, at nogle af vores spillere kunne forlade os, men vi endte uden aftaler og selvfølgelig er det positivt set ud fra et sportsligt synspunkt, siger Per Rud.

En styrket trup kommer ud af transfervinduet, hvor der i grove træk er blevet bygget på et i forvejen stærkt fundament ligesom der er hentet nye spillere ind til områder, hvor der var behov for det.

Blandt andet stod HB Køge efter sommerens farvel til Andreas Hansen og Nicklas Frenderup uden en målmandsduo. Som erstatning for de to er den tidligere AC Horsens-keeper og filippinsk landsholdsmålmand Kevin Ray Mendoza kommet ind og bliver flankeret af det tidligere Brøndby-talent Casper Hauervig.

Læs også: HB Køge skriver med Kevin Ray Mendoza

Det er svært at sætte fingeren på, hvilken kæde, der er blevet mest forstærket i sommerens vindue. I bagkæden er der kommet yderligere konkurrence på backpositionerne med unge Oliver Sonne og lynhurtige Mark Gundelach, mens Matthew Briggs og Pablo Arboine skal kæmpe med om en plads i det centrale forsvar.

Ligeledes har bredden og topniveauet på midtbanen fået et løft, mens angrebet er blevet stabiliseret med fastholdelsen af Jakob Johansson (læs mere her: Jakob Johansson fortsætter i HB Køge).

I netop angrebet var klubbens ledelse ellers forberedt på, at der kunne komme yderligere ændringer:

– Jeg kunne godt have undt Martin Koch Helsted en fortjent mulighed, men den kom ikke, og sådan er fodbold jo nogle gange. Spillersalg er en vigtig del af vores strategi, så vi er glade for, at vi med Capelli Sport har fået en stærk partner i baghånden, så vi ikke sælger for enhver pris.

– Der var bud efter flere af vores spillere, men vi sagde nej tak, da prisen selvfølgelig skal stemme overens med kvaliteten, vi i så fald skulle give afkald på. Vi blev også tilbudt nogle spændende spillere, men vi var på plads med truppen og tilfreds med den kvalitet, vi har opbygget, slutter Per Rud.

Læs også: HB Køge henter Stephan Petersen i Silkeborg

 

Her er et samlet overblik over afgange og tilkomster i sommerens løb:

Afgange

Andreas Hansen (AaB)

Mileta Rajovic (FC Roskilde)

Christian Enemark (Næstved BK)

Ricki Olsen (FC Helsingør)

Nicklas Frenderup (Stjördals B.)

Fredrick Opoku (FK Bylis Ballsh)

Martin Christensen (karrierestop)

Henrik Madsen (karrierestop)

Aleksander Sepp ( )

Antonio Rocco Romeo (Toronto FC II)

 

Tilgange

Stephan Petersen (Silkeborg IF)

Tobias Christensen (Næstved BK)

Mark Gundelach (FC Roskilde

Kevin Ray Mendoza (AC Horsens)

Oliver Sonne (F.C. København U19)

Magnus Wørts (FC Nordsjælland)

Jakob Johansson (FC Nordsjælland)

Casper Hauervig (Brøndby IF)

Pablo Arboine (Sarpsborg 08)

Matthew Briggs (Coggeshall)

Capelli Sport