Per Rud håber på god afslutning på hjemmebanen

Når HB Køge fredag aften får besøg af Esbjerg hjemme på Capelli Sport Stadion, så er det sæsonens sidste hjemmekamp, og i den anledning gør HB Køgedirektør Per Rud status på en sæson, der har budt på både op- og nedture. Ambitionen og drømmen om en placering i top 6-slutspillet blev indfriet, men undervejs har der været bump på vejen.

“Det har været alt for svingende i den her sæson. Helt bestemt. Det er tydeligt for enhver. Vi har haft nogle gode præstationer undervejs, hvor hele holdet har ramt dagen, og vi har spillet på et højt niveau, men vi har også, særligt i slutspillet, haft for mange kampe, hvor vi desværre har vist et alt for lavt bundniveau, og hvor det er tydeligt, at vi er ramte på selvtilliden. Overordnet set gik vi ind til sæsonen med en drøm og en forhåbning om at komme i top 6, og den ambition lykkedes vi med, og det kan vi godt tillade os at være stolte af, men vi må også bare erkende, at vi set over hele sæsonen ikke har fået scoret de mål, som der skal til, og her til sidst på sæsonen har vi også haft for mange kampe, hvor vi ikke har fået lukket ned for modstanderne”, fortæller Per Rud.

HB Køge er efter otte kampe i slutspillet fortsat uden sejr. Et enkelt point er det blevet til, og det er ikke godt nok.

“Nej, det er klart. Det kan vi ikke være tilfredse med. Men helt generelt og set over hele sæsonen har vi haft et problem på hjemmebane, hvor vi ikke fået de sejre, som man gerne skulle have, når man spiller på eget stadion. Det håber jeg, vi kan få ændret fremadrettet, så vores hjemmebane kan blive et sted, hvor vi vinder de fleste af vores kampe”.

“Da vi nåede slutspillet talte vi om, at vi ville gå efter fjerdepladsen, som på det tidspunkt var inden for rækkevidde, men det har tydeligt vist sig, at det har vi ikke været dygtige nok til. Vi har mødt fem hold, der har været skarpere og dygtigere end os. Vi har ikke fundet melodien i slutspillet endnu, men det håber jeg sker på fredag mod Esbjerg, for både jeg og trænerstaben kan mærke på spillerne, at de vil gøre alt for at slutte sæsonen godt af på hjemmebane”.

I forbindelse med fredagens hjemmekamp mod Esbjerg siger HB Køge farvel til en række spillere, der alle søger mod nye græsgange efter denne sæson.

“Vi skal have taget ordentlig og pæn afsked med de her spillere. En spiller som Mark Gundelach har spillet 150 kampe for os, og Magnus Häuser har rundet 100 kampe. Også Magnus Wørts, Jakob Johansson, Mathias Høst og Oliver Sonne har været her i flere år, og fortjener stor tak for indsatsen her. De har været gode spillere og ambassadører for vores klub. Det samme gør sig gældende for Valon Ljuti, Antonio Rocco Romeo, Lorenzo Burnet og Mikkel Qvist, der har gjort det godt i deres tid her i klubben”, lyder det fra Per Rud.

Et kig fremad

Fra den kommende sæson hedder HB Køges cheftræner Daniel Agger, mens Lars Jacobsen indtager rollen som First Team Coach. Og de to møder efter sommerferien ind til et på mange punkter nyt HB Køge-mandskab. De mange afgange fra spillertruppen betyder nemlig også, at der arbejdes på at sikre tilgang af nye spillere, der kan være med til at løfte niveauet både på toppen og i bredden.

“Vi er i fuld gang med at se på truppens sammensætning, og jeg taler løbende med Daniel og Lars om hvilke typer, vi skal have ind. Vi har allerede præsenteret et par spændende tilgange, men vi er slet ikke færdige endnu. Der kommer til at ske mere på spillersiden i den kommende tid. Ambitionen er at vi skal have nogle sultne spillere ind, der kan være med til at løfte os til næste niveau”, slutter Per Rud.

1. Division

HB Køge – Esbjerg

Fredag den 21. maj kl. 19.00

Capelli Sport Stadion

Capelli Sport