Per Rud inden sæsonstarten: “Foryngelse og forbedring”

HB Køge har været igennem en hård opstart, men fredag aften er der igen point på spil for Auri Skarbalius’ tropper, når Hvidovre gæster Capelli Sport Stadion til sæsonpremieren i 1. Division.

Og selvom resultaterne ikke har været som håbet i opstarten, så har det alligevel overordnet set, været en fin opstart. Det fortæller HB Køge-direktør Per Rud til HBKoge.dk dagen før premierekampen.

“Vi har haft en rigtig fin opstart. Spillerne har trænet hårdt og målrettet, og er kommet igennem denne tid uden problemer. Vi har ladet for mange mål gå ind i træningskampene, men der er blevet eksperimenteret meget, og der er komet mange nye. Vi har optimeret det hele med en fem dages træningslejr i Tyskland. Det var en super tur også for sammenholdet i truppen”, lyder vurderingen fra Rud.

Siden afslutningen på sidste sæson har HB Køge, som så mange andre klubber, skiftet ud i truppen. Spillere som Oskar Snorre, Valon Ljuti, Nicholas Marfelt, Antonio Rocco Romeo og Jonathan Canto er kommet til, mens blandt andet spillere som Christian Overby, Martin Vingaard, Jean Claude Bozga, Tobias Christensen og Kevin Mendoza har forladt klubben.

Per Rud er dog fortrøstningsfuld i forhold til at HB Køge indtil videre er kommet styrket ud af transfervinduet, og han føler også, at HB Køge står et bedre sted nu, end for et år siden.

“Vi har hentet flere spillere, der er i en god alder, og flere af dem har spillet Superligafodbold. Det glæder mig rigtig meget. Vi havde jo ikke nogen god sæson sidste år. Det er ikke nogen hemmelighed, men i en historisk sæson med hele tre nedrykkere kom vi igennem, og det glæder vi os selvfølgelig rigtig meget over. Vi har et stærkere hold i denne sæson, og det er også nødvendigt når vi ser ind i en 1. Division med tre Superliganedrykkere og en stærk oprykker”.

Transfervinduet er fortsat åbent – vinduet lukker først ned i starten af oktober. Og Per Rud forudser, at HB Køge kommer til at være aktive på transfermarkedet inden vinduet smækker i.

“Ja, der kommer til at ske mere. Vi ved, at Covid-19 har gjort ondt. Vi venter således stadig på vores defensive forstærkning fra Inter Allies FC (Frank Assinki, red.), men der er forventning om, at der sker noget i den kommende uge. Vi har også hentet yderligere forstærkning via vores amerikanske relationer via Capelli Sport, og det glæder mig rigtig meget. Vi kommer også til at sige farvel til spillere. Truppen er for stor, og der er en del samtaler i gang på den front”, fortæller Per Rud.

I den kommende sæson er der lavet om på strukturen i 1. Division, hvor der indføres slutspil, som man blandt andet kender det fra Superligaen. Men hvad er egentlig målsætningen for HB Køge i den kommende sæson, hvor der som tidligere nævnt er tre stærke nedrykkere fra Superligaen, og en stærk oprykker fra 2. Division.

“Vi kan se at eksperterne vurderer os til en placering som 8 eller 9 i rækken, og det passer nogenlunde med den økonomiske formåen, HB Køge har pt. Det er dog klart, at vi som klub altid drømmer om, at gøre det bedre end eksperterne vurderer, så vi drømmer da om en plads i slutspillet og top 6, det kommer dog til at kræve en stærk og god indsats over hele sæsonen, da der er rigtig mange om buddet”.

Slutteligt giver Per Rud sit bud på hvem der løber med de to oprykningspladser.

“De tre nedrykkere Hobro, Esbjerg og Silkeborg – samt Viborg, er for mig klare favoritter til de to oprykningspladser, men jævnbyrdigheden er stor, og der vil givet komme en del overraskelser undervejs”.

Capelli Sport