Per Rud om kvindeafdeling: Sætter handling bag ordene

Vil du ikke sætte nogle ord på den udvikling, der har været i og omkring kvindeholdet?

“Der er skabt en struktur både på banen og udenfor banen, og det er jo de væsentligste ting. Jeg synes, at klubben har været dygtig til at – på hurtig tid – sige at vi ville det her. Og der kan handlinger nogle gange være noget af det, som man siger, men det kan også være det, som man gør. Og når det er noget, man gør, så er det, at det virker. Jeg synes, at der har været sat handling bag ordene her. Man kan jo bare se, at det virker. De ting, vi gør virker. Og jeg er altså også meget imponeret over, at vi altså må lukke for tilskuere i dag (søndag mod Brøndby IF, red.). At vi kan fylde stadion i dag med 500 tilskuere siger jo også noget om, hvordan Køge By har taget kvindefodbolden til sig og hvor stor opbakning, der er til det”

Er der en jagt på at opleve sportslig succes?

“Alle vil jo gerne vinde. Det siger jo sig selv. Jeg føler generelt, at der er en stor opbakning til, at vi ikke lever over evne og bygger op på den måde, som vi gør. Vi har jo i vores ejer George Altirs fra USA fået en, der har sagt “Ved I hvad, vi skal videre, vi skal fremad”. Og vi har den her kolossale opbakning i byen. Med det in mente og den generelle udvikling af det vi kigger udover med Køge Idrætspark og Capelli Sport Stadion – Jamen selvfølgelig, så kommer herrerne også i Superligaen. Det er jeg helt overbevist om. Så bliver vi en rigtig, rigtig stærk spiller på både herrer- og kvindefodbold”,

“Men vi har altid sagt, at vi skal gøre det i en hastighed, hvor vi kan følge med. Og lige nu, der kører vi simpelthen for stærkt med kvinderne. Og det er selvfølgelig vildt sjovt. Men vi skal sikre, at vi får røven med hele tiden.  Vi skal få bygget op med de rigtige processer, få skabt et godt ungdomsarbejde også omkring tingene. Det er sindssygt vigtigt. Så skal vi være de hænder, der gør, at når vi er fyldt til en damekamp, så er der også taget godt hånd om det. Vi bestræber os hver eneste dag på at gøre det til en god oplevelse – både for vores spillere men også for vores partnere. Men også for den helt klare store fanmasse, der er . For det er vildt nok at sige, at vi har klart det højeste antal til kvindekampe, ikke? Det er jeg mega glad og beæret over”

Og hvad er næste skridt? Champions League inden for to år i stedet for fem år?

“Jeg tror, at for os er det næste skridt, at de her piger skal have nogle endnu bedre betingelser. De skal til at træne om formiddagen ligesom herrerne. De skal virkelig have en fornemmelse af, at det her projekt er vi på hele vejen. Og ja, så kommer Champions League bagefter”

 

Capelli Sport