Per Rud: “Skarpheden skal findes”

Midtvejs i grundspillet, der er indført i 1. Division fra og med denne sæson, indtager HB Køge 8. pladsen i rækken med tre point op til FC Helsingør på sjettepladsen. Forud for sæsonen udtrykte man i HB Køges sportslige ledelse en forhåbning om at slutte grundspillet i top-6. Og trods en svingende sæson hidtil, så er drømmen stadig at lande i top 6 efter de 22. runder. Det fortæller HB Køges direktør Per Rud i et interview med HBKoge.dk.

“Ja, vi har hele tiden drømt om at komme i top 6. Det drømmer vi stadig om, men vi ved også godt, at der er seks andre klubber, der har større økonomiske muskler end os, så vi skal præstere godt. Indtil videre har vi været svingende, og især på hjemmebane har det knebet med sejrene. Jeg synes dog holdet generelt er i bedring, og med flere spillere til rådighed har trænerstaben flere muligheder. Skader til Eddi Gomes og Nicholas Marfelt har gjort ondt, ligesom den vanvittige ventetid på Victorien Adebayors arbejdstilladelse har ramt os hidtil i denne sæson”, lyder det fra Per Rud, der ikke er sønderligt overrasket over den stilling der er i 1. Division efter alle hold har mødt hinanden én gang.

“Rækken er lige nøjagtig så svær som beregnet, og hvis man kigger på klubbernes økonomiske formåen, så er der faktisk ikke store udsving i tabellen i forhold til forventningerne før sæsonstarten”.

Særligt på hjemmebane har HB Køge haft det svært i denne sæson, og siden sæsonpremieren, der endte med tre point mod Hvidovre IF, har HB Køge ikke vundet på egen bane. Og mål har det også haltet gevaldigt med hjemme på Capelli Sport Stadion, men det er positive tendenser i spillet, og Per Rud tror på, at det nok skal vende.

“Vi har haft det svært i forsvaret, men efterhånden som vi har fået mere og mere styr over forsvarsspillet har vi mistet noget tro i offensiven. Jeg ved, der arbejdes benhårdt på den del, og selvfølgelig kommer vi til at score mål igen. Vi har spillerne til det, men skarpheden skal findes, og så kommer selvtilliden igen”.

Fem kampe mod hold fra toppen
Der resterer fem kampe i efteråret, men Per Rud tør ikke spå om hverken pointtotal eller placering ved vinterpausen.

“Det kan jeg simpelthen ikke gætte på. Rækken er så jævnbyrdig, men jeg ved, at vi møder hold fra den øverste halvdel, så vi skal præstere max for at få udbytte i de kampe. Som altid tror jeg på vores spillere, for jeg har set en opadgående tendens, og jeg ved hvor godt de træner i hverdagen”.

I efterårssæsonens sidste fem kampe vente udelukkende hold fra 1. Divisions nuværende top 6, så der er lagt op til hårde dueller i den kommende måned. Første udfordring bliver et velspillende Fremad Amager-hold, som der er respekt for i HB Køge-truppen, men Per Rud slår fast, at man tror på, at man på søndag kan tage til Amager og sikre et godt resultat der giver point på kontoen.

“Fremad Amager har masser af fart og dygtige spillere, så det bliver en voldsom udfordring, men når det er sagt, så tror jeg selvfølgelig at vores hold er så godt forberedt, at vi kan tage til Sundby Idrætspark og lave et godt resultat. Jeg tror 100 % på det”, slutter Direktør Per Rud.

Capelli Sport