Per Rud: Stadig meget på spil

Tirsdag aften blev HB Køge sikret endnu en sæson i NordicBet LIGAEN, da Vejle BK slog Nykøbing FC med 1-0. Dermed er det definitivt, at HB Køge endegyldigt kan trække sig ud af nedrykningskampen, men med tre kampe tilbage er sæsonen slet ikke ovre

“Der er stadig rigtig meget på spil, selvom vi ikke længere skal tænke på nedrykning. Først og fremmest har vi nogle sportslige målsætninger fra starten af sæsonen, som vi desværre måtte sande i vinters var nødvendige at ændre. Der har været mange ting, som har gjort, at vi har trukket vand ind og ikke nået det, vi gerne ville. Alene siden årsskiftet har vi måtte undvære to dygtige fodboldspillere i Abdel Diarra og Matthew Briggs, som ellers var tiltænkt en plads i startopstillingen. Så i stedet har der fra trænerteamet været stor fokus på at kigge indad og se på hvad er det for nogle værdier, der dyrkes og udøves i truppen?”, siger HB Køges direktør Per Rud.

“En af vores værdier i klubben handler om vindermentalitet. Det må man sige, at de har dyrket og fået skabt en kultur, hvor alle giver til fællesskabet. I stedet for at pege fingre af andre, kigger spillerne nu indad. Det har været med til, at de kampe, der er på vippen, nu vipper til vores fordel, hvilket har giver nogle vigtige point og nogle vigtige sejre”

Som Per Rud understreger var det på ingen måde en del af planen før sæsonen, at HB Køge skulle kæmpe med i ræset om at undgå de nederste placeringer i tabellen. I stedet handlede ambitionen om, at opnå en sjetteplads. Og det gerne efter runderne 11, 22 og slutteligt 33, hvor tv-pengene bliver fordelt blandt klubberne baseret på den sportslige placering.

Selvom det ikke var tilfældet efter runde 11 og 22 var glæden over overlevelsen dog større end ærgrelsen over ikke at at have opnået den sportslige målsætning tidligere på sæsonen.

”Længe så det ud til, at nedrykningen skulle afgøres til allersidst, men at det heldigvis ikke er tilfældet er så vigtigt for planlægningen og i det at kigge fremad”

”Vi har budgetteret med at ligge som minimum på sjettepladsen de tre gange, der bliver uddelt tv-penge. Det kunne vi godt se efter jul, ville blive svært. Men nu står vi faktisk i en position, hvor vi har mulighed for at slippe nogle pladser over nedrykningen. Frem for alt er det sportslige dog det vigtigste – og her betyder det meget for projektet, for klubben og lokalområdet, at vi ikke skal spille i 2. Division. Der sker så meget herude med stadion, kvindehold, i ungdomsafdelingen og jeg kunne blive ved. På en eller anden måde ville alle blive påvirket af en nedrykning, hvorfor det her er så essentielt”

Onsdag aften venter en spændende kamp mod Fremad Amager, som kommer på besøg på Capelli Sport Stadion til en kamp, hvor der som nævnt fortsat er meget på spil. Amagerkanerne indtager inden opgøret en femteplads i tabellen, kun tre point efter foran Svanerne, hvorfor en sejr kan give vigtige point i jagten på en højere placering. I alt er der cirka en kvart million ekstra på spil afhængig af holdets placering mellem en slutplacering som nummer fire og nummer ni.

”Jeg glæder mig på alles vegne. Corona-situationen har selvfølgelig trukket tænder ud,men igen har bestyrelse og ejer vist ro og støtte. Generelt har alle støttet op også fans og sponsorer og det har givet en arbejdsro til holdet, der har knoklet for at få de berømte marginaler på vores side, hvilket de heldigvis er lykkedes med. Nu håber jeg, at de har nydt det her det sidste døgn og er klar til at give den gas de sidste tre kampe, hvor der fortsat er tv-penge og en oprindelig sportslig målsætning om top seks på spil” slutter direktør i HB Køge Per Rud af

Capelli Sport