Per Rud stopper i HB Køge til sommer

Direktør Per Rud stopper i HB Køge. Det blev meddelt ved dagens generalforsamling i klubben. Efter en periode på otte år som CEO forlader Per efter eget ønske HB Køge til sommer ved fodboldsæsonens afslutning.

”Det er en nyhed, vi har modtaget med ærgrelse. Per har haft enorm betydning for HB Køges udvikling. Helt fra klubbens grundlæggelse i 2009 til i dag, hvor vi står som en af de klubber i landet med den stærkeste identitet med vores to ligestillede sportslige projekter. Pers andel i den udvikling kan ikke overvurderes. Vi respekterer hans beslutning og ønsker ham stort tak for en unik indsats for klubben,” siger bestyrelsesformand i HB Køge Søren Storgaard.

 

Per Ruds beslutning kommer efter længere tids overvejelser.

”Det har været en ufatteligt svær beslutning, for jeg elsker klubben. Men tanken om at stoppe, er vokset på mig gennem det seneste års tid. På mange måder har HB Køge været mit liv, men måske der alligevel findes noget andet for mig også. Jeg tænker også, at det er sundt for klubben at få nogle nye øjne og kræfter ind,” siger Per Rud og uddyber:

”Vi har to sportslige projekter, som vi investerer en masse energi i. Vi har et stadionprojekt i gang, som har krævet – og stadig kræver – enormt meget politisk arbejde. Vi har en talentsektor, vi har opgraderet til et fantastisk højt niveau de seneste år, vi har regionens største erhvervsnetværk, vi har loungefaciliteter, moderklubber, samarbejdsklubber og skoleprojekter, der alt sammen kræver tid og fokus.”

“Det hele er udviklet i tæt samarbejde med vores ejer George Altirs, som har investeret massivt i klubben og som jeg har den største respekt for. Selvfølgelig har der været uenigheder og diskussioner undervejs – det er den dynamik, der skal være i krydsfeltet mellem ejerskab og daglig ledelse. Men de diskussioner kræver også meget energi. Den energi kan jeg ikke finde længere, og derfor vælger jeg at stoppe, mens legen er god, så jeg kan få genopladet batterierne.”

 

Inden Per Rud i marts 2016 blev direktør i HB Køge, var han sportsdirektør i klubben fra 2009-2013, mens han fra 2003-2009 bestred samme rolle i Herfølge Boldklub op til sammenlægningen med Køge Boldklub og skabelsen af HB Køge.

Per sad således på bænken som en del af den sportslige stab, da klubben spillede sin første kamp nogensinde i sommeren 2009 og forlader den altså nu 15 år senere.

Fra sommeren 2013 til begyndelsen af 2016 var Per dog ikke i klubben, da han i stedet bestred jobbet som sportsdirektør i først Brøndby IF og senere islandske Thróttur Reykjavik.

 

Per Rud vil gøre 2023/2024-sæsonen færdig inden sit endelige stop i klubben. På den korte bane er der derfor ingen ændringer i den daglige drift af klubben, ligesom der ikke kommer til at ske strategiske ændringer for hverken spillere, ansatte eller sponsorer på længere sigt.

”Vi har allerede påbegyndt arbejdet med at finde en ny direktør. Per er her et par måneder endnu og bestyrelsesmedlem Jason Arnold vil have sin daglige gang i klubben den kommende tid og være med til at træffe de store beslutninger, indtil vi har en ny direktør på plads. Så for HB Køge handler den nærmeste fremtid stadig først og fremmest om, at vores Gjensidige Kvindeliga-hold skal blive danske mestre og NordicBet Liga-holdet skal sikre sig overlevelse i 1. division,” siger bestyrelsesformand Søren Storgaard.

Alle i og omkring HB Køge ønsker Per en stor tak for hans uvurderlige indsats for klubben samt et stort held og lykke med fremtiden.

 

For uddybende kommentarer kontakt:
Kommunikationschef Anders Ebbesen på telefon +45 30 66 07 20 // ae@hbkoge.dk
Direktør Per Rud på telefon +45 22 13 02 06 // pr@hbkoge.dk

Capelli Sport