Pigeungdomsholdene rykkes op

Emilie Juul, Emma Brandt og Emilie Møller fra HB Køges U18-hold fremviser DBUs seneste licenstildeling til klubben.

 

Jubel i HB Køge i dag!

HB Køges pigeungdomsafdeling er ved dagens DBU licenstildeling nemlig blevet tildelt en samlet score på 54,67 og dermed halvanden stjerne i licenssystemet. Det giver HB Køge en samlet syvendeplads over bedste ungdomssetups i landet – og HB Køges pigeungdomshold rykkes derfor op i landets bedste rækker efter sommerferien, hvor de otte stærkeste klubber spiller med.

HB Køge blev højst rangeret af alle klubber i landet på parametrene “Organisation, Struktur & HR” og “Holdudvikling” i tildelingen.

“Det er kæmpestort for os at det er lykkedes at komme med i top 8 og dermed få vores hold rykket op. Vi fik vores første licens for bare halvandet år siden, så at vi nu rangeres til at være blandt landets syv bedste – og endda det absolut bedste på nogle specifikke områder – er en kæmpe blåstempling af det arbejde, alle vores trænere og ledere i pigeungdomsafdelingen har leveret. Med oprykningen bliver vores muligheder for også at rykke os yderligere på flere af de andre parametre kun større, så det lover rigtig godt for klubbens fremtid,” siger Direktør i HB Køge, Per Rud.

Licenstildelingen betyder altså, at HB Køges ældste pigeungdomshold efter sommerferien spiller med i U19 Liga, mens også U16-holdet, der indtil nu har spillet i Pige DM Pulje B rykkes op i U16 Liga.

Klubben er i alt gået 11 procentpoint frem i score i forhold til den seneste licenstildeling for et år siden. Udover førstepladserne i rangering indenfor “Organisation, Struktur & HR” og “Holdudvikling” er HB Køge blevet rangeret som nummer 3 indenfor “Individuel udvikling & Uddannelse” og nummer 4 i “Faciliteter”.

Det er især områderne “Sportsligt niveau” og “Produktivitet” som trækker ned i klubbens bedømmelse – men det er der altså gode forklaringer på.
“Sportsligt niveau” dækker således over præstationerne i de hjemlige rækker gennem de seneste tre sæsoner – og da HB Køges pigeungdomshold kun har spillet en enkelt hel sæson, har de naturligvis ikke skrabet ligeså mange point sammen på dette område som de andre hold.
“Produktivitet” dækker over antallet af spillere udtaget til ungdomslandshold- og samlinger, og også her regner klubben med at kunne prale med flere fremover. En position i landets bedste række vil således kun forbedre mulighederne for at udvikle flere af den slags i fremtiden.

Licenstildelingen er gældende for de kommende 2 år fra sommeren 2023-2025. Udover oprykningerne betyder de halvanden stjerne, at HB Køge fremover vil modtage større økonomisk støtte til talentudviklingen fra DBU.
Se den fulde oversigt over licenstildelingerne fra DBU her.

Den nye licenstildeling har ikke betydning for HB Køges pigeungdomshold i U14 og U13-aldersgrupperne, da disse hører under lokalunionerne.

Capelli Sport