Pokorny: “Havde brug for sådan en kamp”

Mens solen bagte ned på Capelli Sport Stadion linede Maddie Pokorny flankeret af sin gæstende far og Jesper Køster, Direktør i Spar Nord Køge Bugt – hovedsponsoren for HB Køges kvindehold – op til et billede for HB Køges fotograf. Som altid udpegede Spar Nord kampen bedste HB Køge-spiller – og fredag faldt valget på Maddie Pokorny, der for første gang i sine tre år i klubben havde sin amerikansk bosiddende far placeret på stadion-tribunen. Derfor de tre forenet på den varme grønsvær, hvorefter kantspilleren glædeligt stillede op til interview om sejren over Kolding IF.

“Det er smukt. Sommeren er kommet til Danmark. Og at så at vinde på den måde med 4-0 er fantastisk ovenpå vores præstation. Vi trængte til sådan en kamp her. Vi har ledt lidt efter vores rytme, og selvom vi har vundet de fleste af vores kampe, trængte vi til en kamp som den her, hvor det hele var meget overbevisende. Vi har trænet godt hele ugen, og det blev overført til kampen. Det er rart for os at se – at den indsats, vi leverer til træning, også udmønter sig i gode præstationer på banen. Det er dejligt,” forklarede Maddie Pokorny.

For første gang i en håndfuld kampe kom Maddie Pokorny på tavlen – og det har naturligvis stor betydning for hende personligt. Men også holdet kan gavne af, at flere forskellige spillere bidrager med scoringer, mener den hurtige amerikaner.

“Det føles altid godt at score. Især hvis man har gået en periode uden så mange mål. Det var rart at få lidt selvtillid tilbage for mig personligt – og så giver det holdet selvtillid at vide, at vi har så mange potentielle forskellige målscorere. Det er vigtigt for os. Så ja, det føltes godt at være en af fire forskellige spillere, der kom på tavlen,” siger Pokorny og tilføjer:

“Min far er her, og hvis ikke jeg havde scoret, var jeg kommet til at høre for det. Så jeg måtte hellere gøre det. Jeg følte mig næste forpligtet til det. Ej, det var en god oplevelse – også fordi, der var så god en stemning omkring hele den her kamp, så det føles godt i alle henseender!”

Blot to kampe er der nu tilbage af sæsonen for Pokorny og holdkammeraterne. I næste weekend går turen til Hjørring, hvor Fortuna venter, inden Brøndby IF d. 10. juni gæster HB Køge i dét, der forventes at blive en regulær guldduel. Læs mere om, hvordan du kommer med til GULDKAMPEN her. Blot tre point adskiller HB Køge og Brøndby IF i toppen af Gjensidige Kvindeliga inden de to sidste spillerunder.

Capelli Sport