Pokorny: “Vi skal nå næste niveau”

HB Køges danske mestre var søndag eftermiddag i Sverige, hvor de svenske bronzevindere fra sidste sæson, og den øjeblikkelige nummer tre i Damallsvenskan, Kristianstad DFF, var værter for en træningskamp, som kom i direkte forlængelse af en kort træningslejr for Søren Randa-Boldts tropper.

HB Køge endte med at tabe kampen mod Kristianstad med 2-1, men trods nederlaget var der tilfredshed at spore hos offensivprofilen Maddie Pokorny.

“Jeg synes faktisk, at det gik fint. Vi var måske lidt spændte i starten, fordi det var vores første test mod et rigtig stærkt hold i denne opstart, men da først vi begyndte at finde rytmen i vores spil, begyndte vi at tage chancer, prøvede at spille bolden op gennem midten af banen og vi var ikke så afhængige af det meget direkte spil. Der var mange gode momenter i kampen, og rent fysisk var vi positivt overraskede over hvor langt vi er allerede nu,” siger Pokorny om kampen og understreger:

“Det er selvfølgelig ikke sjovt at tabe 2-1, men for at være ærlig, så er vi meget positive over kampen, og der er meget vi kan tage med til næste test mod FC Rosengård,” lyder det fra Pokorny om kampen, og udsigten til allerede på lørdag at teste sig selv af mod de svenske mestre fra FC Rosengård.

Store målsætninger

Pokorny og holdkammeraterne går ind til den nye sæson med ambitionen om at genvinde det danske mesterskab endnu en gang, men der er også andre målsætninger for sæsonen.

“Målet er at vi igen skal kvalificere os til gruppespillet i Champions League, og hvis vi gør det, så er ambitionen at få mere succes i den turnering end i sidste sæson. Vi skal fortsætte med at lære, og gøre dette hold til et hold, som man forventer noget af i Champions League i stedet for blot at være med ombord. Vi skal skabe en ny standard, og nå til næste niveau, og så skal vi holde hinanden op på at vi skal fortsætte med at være det bedste hold i Danmark, og altid at være den bedste udgave af os selv.”

Hjælper nye spillere

I løbet af sommerpausen har HB Køge fået tilgang af en række nye spillere. Blandt andet er Beate og Agnete Marcussen kommet til fra FC Thy-Thisted Q, mens også et par udenlandske spillere er tilføjet til truppen i form af Mollie Belisle og Daisy Cleverley. Og i forhold til netop de to har Maddie Pokorny en særlig rolle i forhold til at få dem integreret i Danmark, hvor Pokorny selv har foldet sig ud siden foråret 2020.

“En ting er at være en del af en gruppe af amerikanere i et andet land, men det er en helt anden ting her. Daisy og Mollie er fantastiske. De er rigtig gode tilføjelser til holdet. Mollie har et spark der er helt fantastisk – nærmest skræmmende. Jeg prøvede at stå på mål den anden dag, men jeg måtte simpelthen gå ud igen. Hun er klar, og hun er fit. Det samme med Daisy. Hun er enormt opmærksom på midten af banen, og har den ro på bolden, som vi har brug for i hver eneste kamp. Hun bliver også en fantastisk tilføjelse, og alt i alt er de bare fantastiske mennesker, naturlige ledere, og så vil de bare gerne vinde,” understreger Maddie Pokorny afslutningsvist.

HB Køge spiller næste træningskamp på lørdag den 30. juli kl. 13.00 på Capelli Sport Stadion mod FC Rosengård. Der er gratis adgang til kampen.

Capelli Sport