Qvist: “Jeg vil gerne være en af dem, der smadrer igennem”

27-årige Mikkel Qvist er født i Colombia og adopteret og opvokset i Danmark. I vinterpausen skiftede han fra AC Horsens til HB Køge, og derfor er han flyttet fra bopælen i Aarhus, og er rykket til Køge, hvor han nu bor sammen med sin kæreste tæt på centrum. Qvist er i HB Køge på en halvårig lejeaftale, men faktisk kunne han allerede sidste sommer være endt i HB Køge. Dengang valgte Qvist dog at fortsætte i islandsk fodbold, hvortil han var udlejet i det meste af 2020.

“Der var lidt snak allerede i sommers, hvor jeg talte lidt med Auri, men der var flere ting i det. Jeg havde også muligheden for at blive på Island og ville gerne gøre sæsonen færdig når nu jeg allerede var deroppe. Dengang blev det altså ikke til noget, og så kom jeg i vinters hjem og trænede med i AC Horsens, og havde egentlig bare fokus på at være hjemme, nyde det og træne. Men så fik jeg besked fra sportschefen i AC Horsens, at en lejeaftale i HB Køge kunne være en mulighed, og hvad jeg tænkte om det. Og jeg havde jo allerede haft en snak med Auri og fået en lille indtryk af klubben, så det tænkte jeg, at vi skulle gå videre med, og så fandt vi heldigvis hinanden”, fortæller Mikkel Qvist.

Da Mikkel Qvist i 2017 skiftede Danmarksserieklubben IF Lyseng ud med Superligaklubben AC Horsens tiltrak den 2 meter høje forsvarsspiller sig hurtigt opmærksomhed. De imponerende lange indkast blev nemlig hurtigt et samtaleemne i dansk fodbold.

“TV3 Sport og Canal 9 har lavet lidt indslag om mine lange indkast. Da jeg fik muligheden for at komme til AC Horsens, så var det jo noget ekstraordinært, som man på det niveau, ikke havde set før. Man havde snuset lidt til det i FC Midtjylland, så det er klart, at det var noget der gav en masse medieomtale for både mig og for klubben”, fortæller Mikkel Qvist.

Du kan kaste lige så langt som et hjørnespark?

“Ja, og afhængig af hvem der sparker, så vil jeg også mene, at jeg også kan kaste mere præcist”, griner Qvist.

Kommer med andet end et langt indkast

Prædikatet som “ham med det lange indkast” har han taget til sig og affundet sig med, selvom han kan og bidrager med meget andet end at kaste det måske længste indkast i verden.

“Jeg har affundet mig med, at det er det, folk godt kan lide at snakke om. Jeg ved jo, at der er mange herhjemme, at så danner man sig et indtryk, og så sætter man lidt folk i en kasse, og så er det, det man gør. Jeg er så røget i den kasse, som jeg nu er, og det er noget jeg har accepteret og lader alle dem, der mener, de er så fandens kloge, snakke om, men udover det er jeg jo selvfølgelig også mere end det”, slår Qvist fast.

“Nu har jeg spillet min første kamp for HB Køge, og jeg synes jo, at jeg viser, at jeg også kommer med noget fysik. Gerne offensivt og defensivt i form af nogle dødbolde. Der skulle der gerne være et våben offensivt og noget sikkerhed defensivt, hvor jeg kan komme på boldene. I mit duelspil vil jeg gerne være en af  dem, der smadrer lidt igennem og sætter mig igennem, og vinder mine dueller, og det synes jeg også jeg beviste mod Hobro. Jeg kender Kirkevold lidt, og også Louati, som jeg har spillet imod før, og jeg føler egentlig, at jeg havde godt styr på dem. Jeg synes også jeg har en fin fod i form af nogle diagonaler på den lidt længere distance, og har lidt power i benene”.

Qvist om fremtiden

Lejeaftalen med HB Køge gælder for resten af sæsonen. Hvad der skal ske derefter er endnu uvist for forsvarsspilleren.

“Jeg har et halvt år, og jeg har snakket med Per Rud om at vi bruger tiden til at se hinanden lidt an, og det er klart, at uanset hvor jeg er, så vil jeg gerne gøre det godt. Jeg er kommet hertil med ambitioner om at gøre det godt på klubbens vegne, men også på egne vegne. Hvad der skal ske til sommer, det er ikke til at sige endnu. Jeg har stadig et år tilbage af kontrakten i AC Horsens, så der er en kabale, der skal gå op – om de bliver oppe eller rykker ned, men som jeg har snakket med Niels-Erik (Søndergaard, sportschef i AC Horsens, red.) og Per Rud om, så er det noget vi tager. Lige nu er der fokus på at præstere her”.

Superliga – Island – 1. Division

Siden Mikkel Qvist i 2017 blev en del af Superligatruppen i AC Horsens er det blevet til masser af Superligakampe, mens det i 2020 blev til et ophold i islandsk fodbold. I den forgangne weekend debuterede Qvist så for HB Køge, og dermed har han nu også prøvet kræfter med 1. Division.

Hvordan ser du forskellene?

“Niveauet er selvfølgelig højere i Superligaen, og det skal det jo også være. Men niveauet i 1. Division er blevet markant højere, synes jeg. Det er klart, jeg tror, at man oplever flere fysiske og “grimmere” kampe i 1. Division. Det kan fx være qva banerne, som måske ikke kan holdes lige så godt som det sker i Superligaen. Jeg tænker at 1. Division er et mere fysisk spil end Superligaen, der er mere teknisk og taktisk. I forhold til Island, så har mange sagt, at Island nok er på samme niveau som 1. Division. Det er svært – men jeg tror generelt dansk fodbold – både Superliga og 1. Division – er mere taktisk, og der er bedre taktisk forståelse, end I Island, hvor det ofte er mere frem over stepperne, når man får bolden. Det kan også noget, og det har også sin charme, men der er mere taktisk her”, fortæller Qvist.

Næste kamp mod Skive

HB Køge skal på fredag den 19. februar en tur til Skive, hvor rækkens lavest rangerende hold venter. Skive har inden kampen blot hentet seks point, og har i otte kampe på hjemmebane stadig den første sejr til gode. Qvist og HB Køge går derfor – som altid – efter sejren, men de har respekt for opgaven og ved at gode resultater kræver stenhårdt arbejde.

“Vi må se hvordan kampen udvikler sig, men om det er Skive eller om det er Viborg, så går vi ind med en gameplan, og den gameplan, den tror vi på. Og løser vi den, så vinder vi. Og det er klart, at vi går ind for at vinde alle kampe, men der findes ingen lette kampe. Folk skal ikke være i tvivl om at vi går 100 % efter at vinde, men vi må se hvordan kampen udvikler sig”.

Det første indbyrdes opgør mellem HB Køge og Skive i denne sæson endte uden vinder.

Capelli Sport