Randa-Boldt: God reklame for kvindefodbolden

Lørdag eftermiddag kunne Søren Randa-Boldt se de forsvarende danske mestre spille 2-2 i et vaskeægte topbrag mod Fortuna Hjørring. På Nord Energi Arena kæmpede holdet til sidste minut – og selvom kræfterne var ved at slippe op i de døende minutter efter en hård uge, var et point godt at få i banken og med hjem til Sjælland.

”Vi var jo trætte i det sidste kvarter, hvor vi var godt mærkede af en vild uge med 12-13 spillere, der har været nedlagt af sygdom. Det er et rimeligt resultat og noget, pigerne godt kan være stolte over”, siger Søren Randa-Boldt efter lørdagens topbrag i Gjensidige Kvindeliga.

Der blev fra første fløjt leveret et højt niveau i topopgøret, hvor Gjensidige Kvindeligaens nummer et og to viste, hvad dansk kvindefodbold kan byde på, når landets ypperste mandskaber tørn sammen. Og til trods for, at HB Køge endte med at miste to point som følge en sen Fortuna-udligning, er cheftræneren glad for den generelle præstation, som både HB Køge og Fortuna Hjørring leverede.

”En kamp som i dag var rigtig god reklame for dansk kvindefodbold. Det er jo underholdende. Vi har vel seks store chancer i dag, mens Fortuna Hjørring har en fire stykker. Der er et højt teknisk niveau og en generelt god fodboldkamp. Vi har i længere tid arbejdet på at blive bedre med bolden og i sidste ende vil vi gerne være mere spillende. Det synes jeg gav bonus i dag og man kunne se, at vi har arbejdet på det gennem længere tid”, sagde Søren Randa-Boldt efter topbraget.

Randa-Boldt kunne især være tilfreds med, at et par af de nye tiltag i taktikken endte med at give afkast for hans mandskab.

”Vi havde enkelte ændringer i vores opstilling, hvor eksempelvis Signe Markvardsen tog rigtig godt imod pladsen i startformationen. Hun takkede for tilliden og spillede en rigtig god kamp i 75 minutter. Til sidst kom der noget træthed, men generelt fik hun vist, at hun godt kan være med på det højeste niveau, og det er jo dejligt at kunne konstatere efter så vigtig en kamp”.

Capelli Sport