Reaktioner fra Farum: Godt at teste mod Superligahold

I tirsdagens træningskamp mod FC Nordsjælland vandt værterne fra Farum med 2-0 i en intens affære for begge hold. Nordsjællænderne pressede på gennem hele kampen og det gav til tider udfordringer højt oppe på banen, hvor HB Køge blev fanget og straffet for personlige fejl. Det var dog også tilfældet den anden vej, hvor der var rokeret lidt rundt på pladserne. Der blev prøvet forskelligt af, og det betød blandt andet, at Mathias Høst i perioder kom længere frem på banen. Venstrebacken havde tilmed enkelte skud på mål, der var centimeter fra at gå i nettet.

“Selvom det var noget uvant, så føltes det faktisk godt at spille lidt længere fremme på banen – og det på trods af, at bolden ikke ville ind. Sammen med de andre kommer jeg frem til chancerne, og det er det vigtige. Det er ikke noget vi har trænet meget på henover den sidste periode, men jeg er sikker på, at hvis vi gør det mere, så skal målene nok komme”, siger Mathias Høst efter dagens kamp og uddyber om en stærk modstander:

“FC Nordsjælland er et rigtig godt hold, som straffer os for de fejl, vi desværre laver. Selvfølgelig er der altid lærepenge, når man spiller mod de gode hold, men jeg synes vi, at vi efter en kamp som i dag også skal fokusere på vores gode perioder, som vi har i løbet af kampen.”

I opstarten er det frem mod sæsonstarten blevet til tre træningskampe mod hold fra Superligaen. Her har HB Køge ude mødt OB og senest FC Nordsjælland, mens man på Capelli Sport Stadion har taget imod Brøndby IF. Det har været lærerige og spændende kampe, som Høst er glad for at have været en del af.

“Det gavner os helt sikkert at have mødt Superliga-modstand her i opstarten. Det går lige det hurtigere, og de straffer os lidt hårdere på små fejl. Jeg synes dog, at vi kan tage mange gode ting med fra kampene mod OB, Brøndby og FC Nordsjælland, og jeg er sikker på, at vi står godt rustet til de første kampe i en spændende forårssæson”

Cheftræner Auri Skarbalius har selvsagt været med til at vælge den modstand, holdet har mødt i opstarten. Selvom det er hold fra forskellige dele af landet, har de hver især haft et spillemæssigt udtryk, som trænerteamet har gået særligt efter at blive matchet mod.

“Vi ville gerne spille mod nogle modstandere, der spiller med en høj intensitet, når de er på bolden. I de tre kampe mod Superliga-holdene blev vi bedre undervejs – og kom godt med i anden halvleg. Vi kan dog stadigvæk se, at vores eksekvering mod modstanderne ikke er god nok, og det skal selvfølgelig gøres bedre. Det gælder både defensivt og offensivt og handler særligt om spillet omkring felterne”, fortæller cheftræneren efter tirsdagens træningskamp.

“Jeg synes, at når man ser på den korte opstart, så har der været en rigtig god indstilling. Vi har på bare fem uger været igennem perioder med nogle spillere i corona-isolation, nye spillere på holdet og alle mulige andre udfordringer. Vi tager initiativ og er hele tiden undervejs. Holdet har vist en god attitude ved hele tiden at angribe den næste situation – ligegyldig om det er på eller udenfor banen. Jeg er glad for at se, hvordan drengene har håndteret det hele, for det har ikke altid været nemt”, slutter Auri Skarbalius af.

Capelli Sport