Reaktioner fra Fortuna: Masser af god energi og kommunikation

Lørdag eftermiddag tog HB Køges Gjensidige Kvindeliga-hold hul på mesterskabsslutspillet i landets bedste række med en flot sejr mod Fortuna Hjørring. Kampen kom efter tre hårde uger, hvor holdet havde tabt to gange til Brøndby IF, og dermed var røget ud af pokalsemifinalen, samt en til netop Fortuna Hjørring i den sidste kamp i rækkens grundspil. Det var derfor naturligt, at holdet var ivrige efter at få en tiltrængt sejr med fra Nordjylland. Og det lykkedes da også.

HB Køges irske angriber og topscorer i Gjensidige Kvindeligaen, Kyra Carusa, sikrede tre point til HB Køge, da hun med mindre end et kvarter tilbage af kampen endte foran mål efter en hurtig omstilling og sparkede bolden i kassen. Det kom efter hun startede som fløj fremfor den vanlige plads i frontlinjen.

”Vi havde foretaget nogle ændringer i opstillingen i dag, som de ikke havde regnet med og det var godt at se, at det lykkedes for os. Samtidig spillede alle på holdet en stor kamp i dag og det hjalp os selvfølgelig godt på sejrskurs”,

”Sidst vi var i Hjørring, forlod vi banen med en klar fornemmelse af, at vi skulle have vundet opgøret. Det har helt sikkert været med til at give os energi og været benzin på vores bål. I dag kom vi så med et klart udtryk om, at vi var rækkens førerhold og ikke ser tilbage på de tidligere kampe, men kun på den næste opgave. Hvis man ser på kampen, så gik vi også fra at have et 1-1-resultat til at de fik et straffespark og kunne bringe sig foran til at vi i stedet kom foran og vandt – alt sammen på under et minut i det 78. minut. Det er for mig et klart tegn på, at vi er beviser vores værd, kigger fremad og retfærdiggør vores placering i rækken”,

Samtidig fortæller Carusa også, at de sidste ugers manglende resultater lørdag blev forløst, da alle tre point blev taget med hjem til Køge.

”De sidste par uger har vi egentlig spillet nogle ok kampe, men har ikke fået de resultater, som vi gerne ville have. Det har selvfølgelig påvirket os lidt til træning, fordi det er hårdt at blive ved med at sige til sig selv, at det nok skal komme. Men i dag spiller vi – modsat de sidste tre kampe – med så meget energi og får et resultat med hjem. Det skal i fremtiden være en reminder til os selv om, at vi kan spille på den måde og samtidig få et resultat med hjem. Vi skal huske på, hvordan vi kommer tilbage og præstere på et så højt niveau mod Fortuna”.

 

Stephanie Ribeiro

Også amerikanske Stephanie Ribeiro var en af dagens hovedpersoner. Med en stærk fysik og et allestedsnærværende pres var hun med til at skabe ravage hos modstanderne. Det særligt, da hun scorede HB Køges første mål efter et hjørnespark, hvor bolden hoppede og dansede i Fortunas felt.

”Generelt set, var det en hektisk kamp med følelserne uden på tøjet. Vi havde virkelig brug for den her sejr for holdånden og resten af sæsonen. Den følelse, jeg havde, da Kyra (Carusa, red.) scorede det sidste mål, var det mest fantastiske, jeg længe har oplevet. Maddie (Pokorny, red.) gør lige det, hun er bedst til og sætter Kyra så godt op, der ikke kan andet end at sparke den ind”,

”Jeg ved ikke helt, hvad der skete ved mit mål. Buchberg sendte et indlæg ind over, bolden ramte en masse forskellige folk og jeg prøvede bare at få ramt bolden med en af mine kropsdele. I sådan en situation handler det udelukkende om instinkt. Der er umuligt at nå at tænke ret meget, så det vigtigste er bare på en eller anden måde at komme frem til bolden”, slutter Ribeiro.

 

Peer Lisdorf

Cheftræner Peer Lisdorf havde svært ved at vælge om glæden var størst ved den kollektive præstation på et så højt niveau eller de tre point, men kom efter overvejelser frem til, at sejren trods alt vægtede en anelse tungere.

”Jeg vil altid gerne vinde, så selvfølgelig er jeg gladest for sejren. Men jeg er også helt vildt glad for at se, at der var rigtig meget energi og kommunikation på holdet. Derudover så hjalp det meget, at vi i dag havde Lauren (Sajewich, red.) tilbage inde ved siden af Kelly (Ftizgerald, red.). Defensivt gav det noget mere stabilitet, men også offensivt, hvor vi kunne spille med mange flere korte pasninger. Det gav samtidig plads til, at ”Bubber” (Cecilie Buchberg, red.) kunne komme længere frem og deltage i det første pres, hvor vi ved, at hun er sindssygt god. Samtidig så vi også, at Kaylan (Marckese)  var klar, da vi havde allermest brug for hende og reddede et straffespark”, siger Lisdorf og fortsætter

”Det var så godt at se hele holdet komme med et råt udtryk og virkelig gå efter sejren. Alle spillerne knoklede og gjorde deres til at vi kunne få lagt tre svære kampe bag os. Mentalt er det så vigtigt, at vi på den måde kan arbejde på at kigge fremad og hele tiden lære fra de forgående kampe fremfor at blive frustreret over det, der allerede er sket”

 

Fortuna Hjørring – HB Køge
Gjensidige Kvindeliga
Lørdag den 2. april kl. 14.00
Nord Energi Arena

Capelli Sport