Reaktioner fra Fredericia

Lørdag eftermiddag spillede HB Køges årets sidste kamp. Det blev til 1-1 i Fredericia i en kamp, hvor Auri Skarbalius’ tropper længe så ud til at kunne gå på juleferie med en tidlig julegevinst i form af tre point.

Mathias Høst:

“Jeg ser bolden ryge hen mod mig og tænker, at den skal jeg først på. Inden jeg når hen til den ser jeg, hvor det giver mening at placere sig og gør hvad jeg kan. Heldigvis lykkedes jeg med at få den sparket ind lige mellem to forsvarsspillere. Det var så skønt at kunne give noget til holdet via målet og hjælpe alle på vej mod en sejr, som det så desværre ikke blev til”, siger målscorer Mathias Høst om sin scoring til 1-0 efter blot 14 minutter.

“Jeg føler selv, at jeg er blevet bedre til at kommunikere, komme med ind i kampene og på den måde være med til at bidrage til holdet. Nu har vi to kampe i streg måtte indkassere mål til sidst, men det tager selvfølgelig ikke modet fra os. Vi har stadig en lige stor lyst til at ville det hver eneste gang. Men vi formår stadig at få point med fra kampene, hvilket er med til at gøre det lidt sjovere hver gang”.

Mark Gundelach

“Lige nu er vi allesammen skuffede. Det er sindssygt hårdt igen at indkassere et mål i 89. minut. Men altså, vi kan jo ikke sige noget til det for FC Fredericia er jo mest på bolden i dag, men det er bare altid surt, når det er i de døende minutter, at man taber pointene”, fortæller højrebacken, der sled og slæbte for det i 90 minutter, mens han initierede et aggressivt pres og ledte an.

“Vi holder ikke fast i bolden og så kommer de til at køre meget ned mod os og på os. Vi formår ikke at holde fast i den og så skal vi forsvare alt for meget. Samtidig har de nogle dygtige spillere i mellemrummene, som gør det svært for os. Så det er selvfølgelig ærgerligt at gå på ferie sådan her. Men samtidig er der også meget positivt i kampen – særligt i første halvleg, hvor vi kommer til meget og har nogle gode omstillinger. Selvom de kommer til chancer, så er vi hele tiden farlige i den periode, hvor vi også forsvare os okay og (Oskar, red.) Snorre har igen nogle gode redninger. Så ja, i virkeligheden mange gode ting at tage med”, slutter Mark Gundelach.

Auri Skarbalius

“I dag er der tre ting, vi kan opsummere. Det første er kampen. Vi møder et rigtig, rigtig dygtigt hold og vi ved, at hvis ikke vi holder på bolden, bliver det en svær kamp. Til gengæld er vi dygtige på omstillingerne og scorer vi til 2-0, så er kampen lukket. Desværre gør vi ikke det og derefter lykkedes det for Fredericia at udligne. Det andet er vores efterårsæson, hvor vi starter med at gå op og ned. Det efterfølges af en stabil dårlig periode, hvor vi spiller okay, ikke får point eller scorer nok, men alligevel bliver ved med at arbejde med småtingene. I de sidste fem kampe har vi så en periode mod modstandere, der er oppe i tabellen, hvor vi så begynder at lykkes og får otte point – det er jo en kæmpe fremgang. Den tredje ting, jeg skal huske at sige er, at sammenlignet med da jeg kom til i januar og at vi kæmpede med at undgå nedrykning i sommers, er vi nu midt i tabellen med 21 point. Det er fremgang og det skal vi huske at tage med”, siger Auri Skarbalius om efterårets præstation og årets sidste kamp.

“Vi vidste i sommers, at der var nogle centrale positioner, som vi skulle forbedre os på. Vi har været uheldige med Marfelt og til dels Eddi (Gomes, red.), der har været ude i næste 10 kampe. Men generelt set har vi været rigtige tilfredse for Eddi, Valon (Ljuti, red.) og (Oskar, red.) Snorre, har virkelig har været gode. Samtidig vokser de andre omkring dem også – det har vi set i spillere som Jubril Adedeji, Marius (Elvius, red.), (Mathias, red.) Høst og Liam (Jordan, red.). Men samtidig kan vi også se, at der er et stort potentiale til forbedringer, når vi er på bolden. Der har været kampe, hvor vi har været meget på bolden, men ikke har skabt nok og kampe, hvor vi ikke har været gode nok til at udnytte de muligheder for omstillinger, der er”.

“Vi har netop set Eddi Gomes gå forrest og krige igennem. Det var derfor jeg gjorde ham til anfører. For én ting er at være en god fodboldspiller, noget andet er at være en leder. Lederen har både ansvaret for sin egen præstation og for holdets præstation både på og udenfor banen. Det er et kæmpe arbejde og et kæmpe ansvar – og det har Eddi. Eddi har det der overskud og den udstråling. Han har også prøvet mange ting, der giver respekt hos de andre. Men det vigtigste med ham er, at uanset hvad der sker op til en træning eller en kamp, går han ind til opgaven og VIL præstere. Det er en spiller, der hele tiden tager initiativ og vil lede gruppen. Så han har en kæmpe betydning for os”, slutter Auiu Skarbalius, efter kampen og inden den julepause, der løber frem til den 7. januar, hvor holdet kommer tilbage på træningsbanen på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport