Reaktioner fra Skive: Virkelig en holdindsats

Fredag aften tog HB Køge en flot sejr på udebane mod Skive IK, hvor Auri Skarbalius’ tropper fightede og kæmpede bravt i alle 90 minutter. Det var ikke den teknisk flotteste kamp, men spillerne sprudlede i momenter og spillede på fornemmeste vis, for følge den taktik, som trænerteamet forinden havde lagt og holdet forberedt sig på hele ugen. Det lykkedes og derfor kunne HB Køge tage fra det jyske med tre point i bagagen og få brudt den første udebanesejr mod skibonitteren siden 2015.

Auri Skarbalius

“Jeg er jo også statistik-mand og ved godt, at de er til for blive brudt. Så for os var det til den her kamp virkelig vigtigt at fokusere på banen, for det – hvad skal man sige – en virkelig dårlig fodboldkamp, men forholdene er som de er og så må vi indordne os efter det”, siger cheftræner Auri Skarbalius efter kampen,

“I de første to kampe har jeg set en tendens til at vi har en solid bund og tro på det, vi laver. Selvom der stadig mangler relationer og der er mange nye, er der kommet en god bund, udstråling og ro i de sidste to kampe.”

Da den står 2-1 overvejer du at skifte taktik for at være mere “sikker” på sejren?

“Nej, tværtimod. Forud for kampen skiftede vi til en 4-4-2 blandt andet for at kunne lægge pres på deres stoppere, da de hellere ville sparke lange bolde end spille langs jorden. Det holdte vi fast i hele kampen, for i den her type kampe er det ofte anden- og tredjeboldene, der er farlige. Da vi kunne se, at nogle af spillerne begyndte at blive trætte skiftede vi ud for fortsat at kunne presse boldholderen.”

“I dag er det virkelig, virkelig en holdindsats. Vi kender alle sammen Jibbs’ (Jubril Adedeji, red.) kvaliteter, men for anden kamp i streg spiller også Effiong (Nsungusi, red.) godt, holder fast i bolden og arbejder for holdet. Men generelt er det hele holdet, der arbejder. Er der en, der laver en fejl, støtter alle de andre op”

“Vi skal stadig blive bedre til at skabe chancerne, når er i boldbesiddelse og i næste kamp spiller vi igen på et nyt underlag. Der er vi tilbage på hjemmebane og derfor skal vi blandt andet se på, hvad der gik godt i sidste kamp (mod Hobro IK, red.)

Mike Jensen

For nytilkomne Mike Jensen blev det fredag aften af to grunde en særlig dag. Han kunne nemlig fejre sin 33-års fødselsdag og scorede desuden sit første mål i HB Køge-trøjen.

“Det passer mig sgu egentlig meget godt at fejre min fødselsdag sådan her: Godt selskab, et mål og tre point i lommen. Det kunne vel ikke være bedre”

Du er en stor del af to af kampens farligste aktioner: Først straffesparket og så scorer du.

“Ja, jeg åndede godt nok lettet op, da han fløjter for straffespark, for bolden går vel gennem benene på mig. Så derfor smagte det også ekstra godt, at jeg gjorde det godt i anden halvleg og lige stod det rigtige sted ved bagerste stolpe, hvor jeg kunne prikke den ind”,

Banens beskaffenhed kom til at spille en stor rolle i Skive, hvor frost, mudder og hårdt vejr ikke havde gjort det nemt for personalet, der skulle tage sig af Hancock Arenas hovedattraktion. Ikke desto mindre mener Mike Jensen, at holdet viste karakter, ved at præstere under eller vanskelige vilkår.

“Det dufter jo af fodbold her på stadion, men det er selvfølgelig lidt ærgerligt, at man ikke har kunne gøre mere for at få banen bedre. Det er næsten for meget, at der ikke kan være lidt mere ordentlige forhold, men sådan er vilkårene og sådan nogle kampe, må man også bare lære at spille. Det er tre point, der gælder”,

“Det er en ekstrem professionel indsats, som holdet leverer. Vi er gode til at snakke sammen, holder fokus konstant, fighter godt, står tæt. Det er klart, at Skive kommer også med noget og er nok lidt mere vant til den her type kampe, end vi er. Men vi står fast og det er en top præstation, vi leverer”,

Efter sidste weekends 1-1 mod Hobro IK sagde du, at der var mange gode ting, men at nu manglede vi at vinde. Har vi lært det på en uge?

“Vi skal nok se lidt mere af det. Men det er også den her type af fight, det gælder om nogle gange. I sidste uge var der mange momenter af det tekniske spil, hvor vi var gode og i dag er vi bare taktiske kloge og fokuserede. Så det var rigtig godt”

Capelli Sport