Rejser 25 mio kroner til ny lounge: Lokale investorer løfter HB Køge

Bygningsarbejdere knokler, og maskinerne kører på højtryk på Capelli Sport Stadion i disse måneder. På bagsiden af hovedtribunen i Køge Idrætspark er opførelsen af omklædningsfaciliteter og loungebyggeri i fuld sving. Nedtællingen er i gang. I nær fremtid kan faciliteterne tages i brug.

Bag byggeriet af loungen står en række af HB Køges stærkeste støtter, der som private investorer har gjort det muligt at udvikle førstesalen, der kommer til at indeholde lokaler til HB Køges administration og konferencefaciliteter med plads til 500 siddende gæster. Læg hertil et køkkenområde, der kan håndtere bespisningen af de mange gæster, der fremadrettet vil besøge Køge Idrætspark.

Men hvem er de så, de private investorer?

For nylig mødtes investorerne bag de topmoderne konferencefaciliteter til en bid mad og et investormøde med det flotte og inspirerende udkig over Capelli Sport Stadion. Det var deres første fælles møde, siden byggeriet begyndte. Investorerne var tydeligt begejstrede for hvad de blev præsenteret for og kigger med store forventninger frem mod indvielsen i februar 2021. Samtidig var det klart for flere af dem, at byggeriet kan være med til at blive en afgørende del af udviklingen af ikke kun HB Køge, men hele Køge by, kommune og omegn.

“Vi er med i det for at støtte det lokale. Når vi driver en lokal virksomhed er det, at vi har en positiv og dygtig fodboldklub, noget, som kan løfte hele området. Det lægger folk udefra mærke til, og det gavner også virksomhederne. Jeg synes, at perspektivet med byggeriet er super spændende. Det har potentiale til at blive et samlingssted. Ikke kun for fodbolden, men også for arrangementer for firmaer og private”, siger den ene af investorerne, Peter Wium.

Som tidligere dansk mester med Herfølge Boldklub og nuværende forretningsmand og indehaver af flere tøjbutikker i det centrale Køge vil Gert Nodin gerne betale tilbage til lokalområdet:

“Hvis man har muligheden for at kunne bidrage, så mener jeg, at man skal gøre det. Og i det her er der gigantiske muligheder. Fra starten har det været klart, at vi investorer i høj grad gør det med hjertet. Vi behøver ikke lave penge på det. Men vi vil gerne bidrage til fodbolden, til Køge by og Køge Kommune. Med det her håber jeg på, at vi på den lange bane kan blive et tophold og blive en magtfaktor i dansk fodbold, for der er så mange perspektiver i det. Der er mange større muligheder end ‘bare’ det her, når man ser på udviklingen af området, de mange frivillige, den geografiske placering og så videre. Her er et gigantisk potentiale, ingen tvivl om det,” siger Gert Nodin.

Ved investormødet deltog også HB Køges direktør Per Rud. Han glæder sig over de mange muligheder, som det nye byggeri medfører.

“Der er ingen tvivl om, at det her kan være med til at drive klubben i den rigtige retning. Fodbolden udvikler sig hurtigt, og det her er et område, hvor vi kan og skal holde os med fremme. Der skal derfor lyde en stor tak til de investorer, som fra start har støttet og været med til at udvikle projektet. Det her kunne ikke lade sig gøre uden folk med virkelyst og hjerte for klubben,” siger Per Rud.

Investorerne har tilsammen rejst 25 millioner kroner til projektet.

Investorerne er:

Gert Nodin

Kristian Wium

Peter Wium

Jørgen Stenberg

Tommy A. Petersen

Lars Teigen

Michael H. Jensen

Bo Eriksen

Svend-Aage Dreist Hansen

Claus Due

Michael Buhl

Morten Bergstrand

Henrik Jørgensen

Jørgen Hansen

Michael Larsen

Søren Storgaard

Capelli Sport