Rekord-ung startopstilling imod AC Horsens

Med en gennemsnitlig alder på 22 år, 4 måneder og 18 dage var den startopstilling, HB Køge i gårsdagens NordicBet Liga-kamp imod AC Horsens stillede med, den hidtil yngste i sæsonen på tværs af både NordicBet Ligaen og 3F Superligaen.

Indtil i går sad Hobro IK på rekorden, da de i anden spillerunde stillede mod FC Fredericia med et hold hvis gennemsnitsalder lå på lidt over 23 år.

HB Køge-start-11’eren imod AC Horsens bød på to spillere på blot 16 år i form af Efe Bayrak og Silas Hald mens også 18-årige Erkan Semovski, Janus Seehusen (20) og Casper Jørgensen (20) trak gennemsnittet nedad.

Undervejs i kampen blev Basem Alkhoudari (16), Ifenna Dorgu (16), Sebastian Larsen (19) og Niklas Jakobsen (17) blandt andre skiftet på banen og dermed sluttede holdet kampen af med en gennemsnitsalder på blot 21 år.

Historisk set er det FC Nordsjælland der sidder på rekorden for den yngste startopstilling nogensinde i landets to øverste rækker. Den blev sat i foråret 2021 i en kamp mod AGF, hvor nordsjællænderne stillede med en startopstilling med en gennemsnitsalder på blot 20 år og 20 dage.

Capelli Sport