Rekordgod licensscore til drengeungdom – men ingen oprykning

Operationen lykkedes, men patienten døde.

Det blev, sat lidt på spidsen, konklusionen for HB Køge, efter der torsdag blev tildelt stjerner i DBUs klublicenssystem til drengeungdomsafdelingerne.

HB Køge gik seks procentpoint frem og blev tildelt de 3,5 stjerner, målsætningen lød på, og som det var ventet ville være nok til at sikre en plads i landets bedste række, Ligaen, for klubbens drengeungdomshold i de kommende sæsoner.

Desværre faldt vurderingerne af de andre klubber således ud, at HB Køge alligevel lige nøjagtigt – igen – endte som den 15. bedst-rangerede klub og dermed må fortsætte i den næstbedste række, Divisionen. Det er nemlig kun de 14 bedst vurderede klubber, der får lov at spille Liga, som systemet er lige nu. Det betyder at HB Køge som den første klub i landet ikke opnår liga-status trods 3,5 stjerner.

Svanerne var blot 0,67 procentpoint efter AC Horsens, der blev rangeret til en 13. plads, og 0,56 procentpoint efter Sønderjyske der fik den sidste Liga-plads med deres rangering som nr. 14.

I licensvurderingen blev HB Køge ellers rangeret til at være i top 13 i samtlige af de syv kategorier, DBUs Talentudvalg vurderer klubberne på. Alligevel blev den samlede placering altså en 15.plads.

“Vi er enormt kede af, at vi ikke kom med i det fineste selskab. Det er hårdfine marginaler, der ender med at afgøre det. Alle i vores ungdomsafdeling har leveret en helt outstanding indsats gennem de seneste år – og det afspejler licensen jo også, så meget vi er gået frem. Vi er den klub, der er vækstet mest af alle de seneste år. Så at det alligevel ikke ender med at give os den plads i Ligaen, vi havde sat næsen op efter, og som vi synes, vi har fortjent, det gør ondt,” siger Talentchef i HB Køge Steen Knudsen.

Også ved seneste licenstildeling var HB Køge den klub, der gik flest procentpoint frem. HB Køge har hævet pointscoren med 30% gennem de seneste 3 år.

I alt har otte klubber modtaget 3,5 stjerner ved dette års licenstildeling.

Capelli Sport