Rekordkøb: HB Køge henter Adebayor

Inden længe kan man opleve en af Afrikas mest spændende spillere på græs i den danske 1. Division. Som angriber i HB Køge.

Det handler om 23-årige Victorien Adebayor. HB Køge ønsker ikke at afsløre detaljer i aftalen, men målt på økonomi kalder klubben købet af Adebayor for ”den mest offensive handel” i klubbens historie.

Angriberen har skrevet under på en treårig kontrakt og kommer til klubben fra Inter Allies FC i Ghana, der er en del af Capelli Sports globale netværk af klubber.

“Vi har store forventninger til Victorien Adebayor, Når vi henter så profileret en spiller, tror vi også på, at han kan gå hen og blive en afgørende figur hos os. Adebayor er en ekstraordinær spiller, der kan dække alle pladser i offensiven. Både på kanterne, centralt bag den forreste angriber og helt i front. Han har fart i fødderne og nogle tekniske færdigheder, som gør, at han kan sætte sin direkte modstander, og så har han et stærkt venstreben”, fortæller HB Køge-direktør Per Rud, der selv har været i Ghana og set den nye HB Køge-spiller i aktion, ligesom der også har været gode efterretninger fra Henrik Lehm. Henrik Lehm, der har en fortid som cheftræner i HB Køge, var tidligere på året – indtil coronanedlukningen i marts – cheftræner i netop Inter Allies FC.

23-årige Adebayor blev i 2019/20-sæsonen topscorer i den ghanesiske Premier League med 12 scoringer i 13 kampe. Samlet set har han scoret 19 mål i 25 kampe for Inter Allies FC. Adebayor er desuden fast mand på det nigerske A-landshold, og står noteret for ni mål i 27 landskampe.

”Det har været et langt forløb, som har krævet velvilje i mange led for at lykkes. Og i sidste ende har Adebayor selv besluttet sig for, at HB Køge skulle være næste trin i karrieren. Han har haft mange muligheder at vælge imellem. Vi ved, at spillere, der som ham kommer fra et helt andet miljø, skal have tid til at vænne sig til de nye omgivelser. Her har vi en væsentlig fordel, da vi i forvejen har spillere i truppen fra Inter Allies. Det er ikke sådan, at vi forventer, at Adebayor fra den første dag banker bolden i mål. Vi skal bygge en hverdag, der gør, at han trives. Vi håber, han kan gøre en forskel, men vi skal også have lidt tålmodighed.”

Klubskiftet er kommet i stand som led i HB Køges stærke samarbejde og partnerskab med Capelli Sport, der tidligere har bragt spillere som Effiong Nsungusi Jr og Frank Assinki til klubben fra Inter Allies, men også spillere som Antonio Rocco Romeo og Noble Okello er kommet til klubben gennem det netværk, som Capelli Sport har bragt med sig. Per Rud lægger da heller ikke skjul på, at netop Capelli Sport har været en afgørende faktor for, at man er lykkedes med at få Adebayor til klubben.

“Capelli Sport er en helt central spiller bag signingen af Adebayor. Uden opbakning fra vores ejer ville vi ikke være i nærheden af at kunne hente en spiller som Adebayor, der har tiltrukket sig interesse fra mange klubber i både Afrika og Europa. Nu glæder vi os til snart af få Adebayor ud på træningsbanen sammen med holdkammeraterne”.

Fakta om Victorien Adebayor
Født: 12. november 1996
Nationalitet: Niger
Udvalgte hold: 27 landskampe // 9 mål
Tidligere klubber: AS Douanes// US Raon-l’Étape // AS GNN // Inter Allies FC

Capelli Sport