Rekordungt hold sendte HB Køge videre i pokalen

Med en rekordung startopstilling gik HB Køge tirsdag aften videre til anden runde af Oddset Pokalen. Danmarksserie-mandskabet Tårnby FF blev ekspederet ud af turneringen efter en 3-1-sejr til svanerne efter en særligt stærk anden halvleg, der bød på fire HB Køge-debutanter, tre flotte HB Køge-mål og en straffesparksredning af den debuterende målmand Berkant Bayrak.

Det unge HB Køge-mandskab startede kampen fornuftigt, men efterhånden fik hjemmeholdet fra Amager spillet sig bedre ind i opgøret – dog uden at skabe de store chancer. Der skulle derfor lidt af en tilfældighed til i forbindelse med en dødbold da de bragte sig i front. HB Køges Sebastian Larsen endte med at påtage sig en uheldig hovedrolle, da bolden ramte ham tæt under mål og strøg i eget net. Således 1-0 til Tårnby FF ved pause.

Mens flyene fra den nærliggende Københavns Lufthavn lettede i fast rutefart henover banen kom svanerne flyvende ud til anden halvleg. Efter en dødbold fastholdtes trykket og bolden godt omkring feltet og til sidst kunne 16-årige Basem Alkhoudari score sit første mål for klubben, da han elegant curlede bolden ind ved den fjerneste stolpe fra kanten af feltet. En flot og forløsende scoring for holdet i Alkhoudaris første kamp i startopstillingen.

Efterhånden blev HB Køge-trykket større og større og midtvejs i anden halvleg kom forløsningen så da indskiftede William Madsen tog sagen i egen hånd og bankede bolden hårdt og flot ind ved det fjerneste målhjørne fra en position udenfor feltet.

Så virkede det som om alting var under kontrol, men den gamle kliché om at mål ændrer fodboldkampe kom også til sin ret i dag. Pludselig kom Tårnby FF frem over stepperne og ikke mange minutter senere fik de tilkendt et straffespark for ‘hands’-situation – igen efter en dødbold. Men i målet gik 18-årige Berkant Bayrak, der spillede sin første seniorkamp nogensinde, til den rigtige side og parerede straffesparksafslutningen. Herfra fik svanerne igen styr på tingene og mens der blev givet debut til 17-årige Lukas Schmidt og 16-årige Emil Villumsen i løbet af anden halvleg markerede især 16-årige Vinicius Faloni sig som stærkt spillende i midterforsvaret.

I kampen slutminutter var det dog en anden af svanernes unge drenge, der løb med opmærksomheden. Efter en fabelagtig solotur hvor 17-årige Niklas Jakobsen satte først én, så to, så tre modspillere og til sidst passerede en fremadstormende Tårnby-keeper med en tunnel blev det til 3-1 og dermed var avancementet videre til anden runde af turneringen sikret.

Tårnby FF 1-3 HB Køge
1-0 Selvmål (36. min)
1-1 Basem Alkhoudari (49. min)
2-1 William Madsen (68. min)
3-1 Niklas Jakobsen (90. min)

HB Køge startopstilling
12. Berkant Bayrak
5. Casper Gedsted
18. Yahyie Shirzai
25. Vinicius Faloni
13. Sebastian Larsen
16. Silas Hald
24. Casper Jørgensen
20. Tobias Pedersen
17. Basem Alkhoudari
21. Niklas Jakobsen
27. Ifenna Dorgu

HB Køge indskiftninger
Marcus Gudmann for Yahyie Shirzai (46. min)
William Madsen for Casper Gedsted (46. min)
Pierre Larsen for Sebastian Larsen (64. min)
Lukas Schmidt for Silas Hald (64. min)
Emil Villumsen for Casper Jørgensen (76. min)

Oddset Pokalen, 1. runde
Tirsdag d. 8. august 2023, 18.00
Vestamager Idrætsanlæg, Kastrup

Capelli Sport