Ronald Arevalo i historiebøgerne

I onsdagens pokalkamp mellem FC Helsingør og HB Køge fik unge Ronald Arevalo sin debut for HB Køges førstehold. Arevalo kom til klubben denne sommer fra amerikanske Cedar Stars Academy, og er den første spiller, der går hele vejen gennem Capelli Sports Pathway to Pro.

For mere end to år siden, og i en alder af bare 16 år, skrev Arevalo under på kontrakt med HB Køge. Kontrakten trådte i kraft denne sommer, hvor Ronald Arevalo fyldte 18 år og flyttede til Danmark. Efter at være flyttet over Atlanten har den unge kantspiller kontinuerligt trænet med HB Køges NordicBet Liga-mandskab og onsdag fik han så sin debut for klubben i Sydbank Pokalen, da han i kampens 64. minut blev skiftet ind.

”Det var surrealistisk. Der hvor jeg kommer fra, er der ikke mange unge, som får chancen for at få debut i Europa. Jeg har arbejdet for det her hele mit liv og jeg vidste, at min dag ville komme, så jeg har bare fokuseret på at gøre mit bedste og på at arbejde hårdt hver dag. Jeg vidste ikke, at jeg ville få min debut mod Helsingør og sad på bænken, da træneren kom over til mig og fortalte, at jeg skulle gøre mig klar. I det øjeblik tænkte jeg ”Wow, nu er det nu”, fortæller Ronald Arevalo, og fortsætter:

“Da vi skulle jagte en sejr, følte jeg, at jeg skulle gå på banen og score – jeg ville virkelig gerne have en god debut. Desværre tabte vi i forlænget spilletid, men jeg er så glad for at få nogle minutter med førsteholdet”.

Selvom Ronald Arevalo har været en del af Capelli Sport-familien og Cedar Stars Academy siden har var ti år gammel, har han ikke altid været en del af klubbens førstehold. I løbet af sine ungdomsår har han arbejdet sig op gennem de forskelige hold, hvor han hver dag satte et eksempel for sin holdkammerater med den rette mentalitet.

Det var faktisk først, da Ronald Arevalo blev 13 år, at han blev en del af Cedar Stars Academys førstehold, og senere endte han med at spille i USL League Two for Cedar Stars Rush. Her spillede han en del kampe, og blev den yngste målscorer i sæsonen i turneringen i 2018.

Med sin debut for HB Køges førstehold har Ronald Arevalo skrevet sit navn i historiebøgerne ved at være den første spiller, der går hele vejen i Capelli Sport Pathway to Pro.

Capelli Sport