Rothmann vendte tilbage i storsejr: “Det var rart”

Efter en hofteoperation og en efterfølgende lang genoptræningsperiode var 23-årige Joachim Rothmann for første gang siden juni 2023 tilbage i HB Køges startopstilling. Det skete da HB Køge på hjemmebane vandt med 5-0 over AC Horsens i den første af ti kampe i NordicBet Ligaens kvalifikationsspil i søndags.

“Det var rart og længe ventet, at være tilbage. Jeg havde det overraskende godt inde på banen, og jeg følte mig faktisk mere klar, end jeg selv havde troet på forhånd. Jeg havde selvfølgelig haft lidt småskavanker op til, men jeg følte mig frisk og følte egentlig, at jeg godt kunne have spillet 90 minutter, selvom det lyder lidt underligt, når nu jeg gik ud allerede i første halvleg. Jeg føler mig i god form, og jeg mærkede ikke noget til min hofte. Men der er selvfølgelig lidt ømhed og stivhed i kroppen efter at have ude i så lang tid,” fortæller Joachim Rothmann om sine første 44 kampminutter i ti måneder.

Tidlig udskiftning
En tidlig udskiftning var allerede planlagt med holdets trænerstab, men da offensivspilleren mærkede lidt spænding i baglåret, måtte han for at være på den sikre side udgå lige inden pausen.

“Jeg kunne mærke en lille smule i baglåret efter cirka tyve minutter, men det var ikke så slemt. Det føltes bare lidt som om jeg havde haft en krampe. Jeg havde egentlig aftalt med Nicklas, at jeg skulle ud i halvlegen, men så tog jeg en sprint, og så satte spændingen i baglåret sig lidt mere. Det er ikke så slemt, men lige i momentet var jeg meget irriteret. Men jeg ved jo godt, at den slags følger med når man kommer tilbage efter så lang tid ude. Så længe det er noget, der bare kan fikses på kort bane, er det okay, og det er det her,” siger Joachim Rothmann.

En mentalt hård skade
Inden mandagens comeback skulle man helt tilbage til 2. juni 2023 for at finde Joachim Rothmanns seneste registrerede kampminutter. Dengang var det i en 4-2-sejr over Fremad Amager, hvor Rothmann selv tegnede sig for en enkelt af HB Køges scoringer. Siden har hoften drillet, og da sommerens fodboldpause ikke afhjalp problemerne endte Rothmann på operationsbordet og med udsigten til en endnu længe pause.

“Det har selvfølgelig været hårdt mentalt – især det første stykke tid. Men det har egentlig været nogenlunde det meste af tiden, fordi der hele tiden har været fremgang, og fordi jeg kunne se, at der skete noget,” fortæller Rothmann, som dog ramte en svær periode i starten af 2024.

“Lige efter nytår begyndte det at stå lidt stille, og der blev det sværere. Jeg fik en scanning i februar lige inden træningslejren i Tyrkiet, og det var først derefter, at jeg for alvor kunne få lidt ro i hovedet, fordi jeg fik bekræftet, at alt var fint. Der er ingen tvivl om at det helt overordnet har været sværere for hovedet, end det har været for kroppen. Jeg mærkede kun lidt til skaden efterfølgende, men man går hele tiden og tænker på, om der er sket et eller andet igen,” fortæller han.

To mål for sæsonen
Mandagens comebackkamp var samtidig Rothmanns første under ledelse af cheftræner Nicklas Pedersen, og der skulle blot gå 24 minutter af opgøret før han havde markeret sig med sæsonens første assist. Med en flot aflevering løftede bolden henover gæsternes forsvar og lige ned i fødderne på en fremadstormende Mike Jensen, der kunne bringe HB Køge i front.

“Det var en forløsning at være tilbage. Jeg har ikke rørt en bold hele sæsonen, så det var rart, og jeg havde sagt til mig selv, at der skulle være enten et mål eller en assist før jeg var gået ud,” siger Rothmann med et smil og fortæller afslutningsvis at han har to mål for resten af sæsonen.

“Vi skal blive i rækken. Det er det vigtigste. Og så vil jeg nå at blive vores topscorer – så jeg har nogen jeg skal fange!”

Øverst på HB Køges interne topscorerliste er Erkan Semovski med syv mål og der resterer ni kampe af NordicBet Liga-sæsonen. Den næste spilles søndag, hvor HB Køge på møder Næstved Boldklub på deres alternative hjemmebane, Slagelse Stadion, søndag klokken 13.00. Har man ikke mulighed for at støtte svanerne i Slagelse kan kampen følges på Viaplay samt i ‘stories’-funktionen på holdets profiler på Facebook og Instagram.

Capelli Sport