Rud: “Covid-19 har også ramt HB Køge”

Covid-19 har sendt rystelser gennem hele verden, og også i Danmark har virussen gjort sit indtog, og er den direkte grund til at det meste af landet er lukket ned. Myndighederne opfordrer alle arbejdsgivere til at sende sine medarbejdere, hjem, og det er også, hvad der er sket i HB Køge. Det fortæller direktør Per Rud.

“Vi har sendt hele truppen, trænerstab og administrationen hjem. For spillertruppens vedkommende med et individuelt træningsprogram og med en melding om at vi pt. ikke kan sige noget om, hvornår vi kan træne sammen igen. Som klub er vi desuden ved at forberede os på, at turneringen kan komme til at løbe ud over det planlagte, og dermed ændre i ferieplaner osv. På kontoret bliver der enten holdt ferie, eller arbejdet hjemmefra. Vi har etableret en ordning, hvor der altid er én person til at løfte de løbende opgaver, der er der”, fortæller Per Rud.

Både for administrationen, trænerstab og spillere i klubber landet over, er der tale om meget uvant situation, ikke at kunne være sammen som en fælles enhed.

“Det er helt klart en udfordring for alle. Fodbold er noget, man udøver kollektivt. Pt. er vi alle nødt til at arbejde målrettet, individuelt. Det kræver disciplin og planlægning. Men jeg tror selvfølgelig på at vores spillere og medarbejdere alle er klar på opgaven. I enhver udfordring, er der en kæmpe forløsning, når vi lykkes til sidst”.

Den foreløbige beslutning fra Divisionsforeningen går på, at der ikke spilles fodbold i landets bedste rækker i de kommende to spillerunder. Men perioden kan forlænges, hvis corona-situationen kræver det.

“Det er en ny situation, men det er også en nødvendig aktion. Vi er alle nødt til at tage det her meget alvorligt. Alle har et ansvar, hvis vi skal have inddæmmet virussen, og lige nu er det bedst, at spillerne træner individuelt. Vi håber, at der snarest bliver kontrol over situationen, og at vi kan komme i gang med fodbolden igen, men vi er forberedt på alle scenarier, og at hvert eneste point kan blive afgørende i en række, der i værste tilfælde ikke bliver færdigspillet”.

I HB Køge har man ved siden af fodbolden et stærkt erhvervsnetværk, som med mange aktiviteter og netværksarrangementere nu også er ramt af aflysninger. Og det får også betydning for HB Køge og klubbens økonomi.

“Vi har måtte udsætte Fest & Auktion og der kommer ingen indtægter fra aktiviteter i NETVÆRKET og fra match day-aktiviteter. Det gør selvfølgelig ondt. Det betyder også, at vi virkelig har brug for al den opbakning, vi kan få fra partnerne. Vi håber derfor at vores partnere vil holde ved i denne hårde tid”.

“Flytningen af et stort arrangement som Fest & Auktion, gør også virkelig ondt her og nu, da den aften plejer at være en rigtig god indtægtskilde for klubben”, fortæller Per Rud henvisende til årets største fest i HB Køge og NETVÆRKET, hvor mere end 200 gæster havde set frem til en sjov og underholdende aften på Comwell Køge Strand.

Per Rud oplyser slutteligt, at man er ved at danne sig et overblik over, hvad man kan hente i hjælpepakkerne.

Foto: Martin Håkan / Coverganda.dk

Capelli Sport