Grundspilsstatus fra Per Rud: “Skuffende, men ikke uventet”

Den sidste kamp i NordicBet Ligaens grundspil er spillet. For HB Køge blev det til et ærgerligt, for grundspillet nærmest symbolsk, overtidsnederlag på 1-0 til Hillerød Fodbold i det afsluttende opgør – og svanerne ender dermed på en ottendeplads i ligaen. Det betyder, at resten af foråret står på kvalifikationsspil og giftige opgør, hvor alfa og omega for klubben bliver at sikre sig endnu en sæson i rækken.

“Det er skuffende, men ikke uventet, at vi ikke kom med i top 6. Siden den økonomiske krise ramte hele verden i sommer, har vi måtte lette foden fra speederen og bruge færre penge på vores fodboldhold, end vi gjorde for et år siden. Med det sagt, synes vi stadig, vores hold er godt nok til, at vi burde have opnået bedre resultater. Det er klart, at især resultaterne i de sidste kampe af grundspillet var meget skuffende for alle i og omkring klubben. Fordi vi følte, vi var på vej i den rigtige retning og fordi vi tabte til hold, der lå under os i tabellen, så vi mistede vores pointforspring til dem og nu står i en ubehagelig situation,” siger HB Køge-direktør Per Rud.

“Vi er trætte af, at det endte sådan her, fordi vi vil spille med i den sjove halvdel af NordicBet Ligaen. På lang sigt er det stadig vores mål at komme op i den bedste række, men vi må erkende, at det kommer til at tage længere tid, end vi havde håbet. Vi står midt i et ambitiøst og omfattende stadionbyggeri, klubben også investerer virkelig mange penge i. Et færdigbygget, ultramoderne Capelli Sport Stadion skal være en af de grundpiller, vi bygger en succesfuld fremtid på. Så lige nu handler det om at ramme den rette balance mellem at investere i vores faciliteter på den længere bane og vores nuværende sportslige set-ups,” fortæller Per Rud.

En direkte konsekvens af den justerede økonomiske tilpasning er, at HB Køges NordicBet Liga-trup nu består af 20 seniorspillere, hvoraf de fem er lejet i andre klubber. Ved sæsonstarten forud for sidste sæson bestod truppen af 25 seniorspillere, der alle var ejet af HB Køge. Et godt billede på ændringen i klubbens projekt fra Cheftræner Daniel Agger overtog holdet i sommeren 2021 og til hvor klubben står i dag.

“Vi troede og håbede, vi kunne kæmpe med om oprykning med det samme. Men klubbens situation ændrede sig undervejs, så projektet er blevet et lidt andet. Vi har sagt farvel til en del modne spillere med erfaring fra større klubber for med udgangspunkt i vores eget ungdomsarbejde i stedet at bygge et yngre førstehold op, der har brug for længere tid, inden det kan peake. Det er svært for os alle sammen at acceptere, at det betyder udsving på banen og at vi lige nu ikke er med der, hvor det er sjovest. Men det er nødvendigt for klubben. Heldigvis har vi et trænerteam, der loyalt har accepteret dén præmis, selvom Daniel og Lars også er voldsomt ambitiøse og vil vinde hver eneste kamp. Det er bare ikke dér, vi er lige nu som klub,” siger Per Rud.

I første omgang handler det nu i stedet om at redde tilværelsen i NordicBet Ligaens Kvalifikationsspil. Den seneste tids resultater har gjort det tæt i tabellen. HB Køge har således fire point ned til FC Fredericia under nedrykningsstregen inden kvalifikationsspillet begynder d. 2. april, hvor Hobro IK gæster Capelli Sport Stadion.

“Lige nu er vores fokus hundrede procent på at få skrabet så mange point sammen så hurtigt som muligt, så vi kan få lagt afstand til nedrykningsstregen igen. Alt andet kan vi ikke tillade os at fokusere på. Der er stærke hold under os, og det er stærke hold, der kommer til at rykke ud af rækken. Så vi skal levere resultater for at sikre, det ikke bliver os og det må vi desværre sige, at vi ikke har gjort i de seneste kampe. Det er alle i klubben inklusive spillere og trænere enige om,” slutter Per Rud.

Capelli Sport