Per Rud: “Mental indsats på dagen betyder alt”

HB Køges administrerende direktør Per Rud ser frem mod forårssæsonen, der på søndag indledes med en kamp på Vejle Stadion mod NordicBet LIGAENs absolutte tophold.

I løbet af vinterpausen har HB Køge blandt andet skiftet ud på cheftrænerposten, hvor Auri Skarbalius har overtaget efter Morten Karlsen. Det har naturligt betydet ændringer, selvom Per Rud også ser ligheder mellem de to trænere.

“De har forskellig tilgang til detaljerne i spillet. Begge har en stor forståelse for HB Køge-tilgangen, dvs. offensiv fodbold, og de har begge stor forståelse for helheder og vigtighed af prioritering af ungdommen. Jeg bryder mig ikke om at skulle sammenligne dem, men overordnet kan man selvfølgelig konstatere, at Morten er en træner, der er på vej frem, og som efter flotte ungdomsresultater logisk valgte at prøve kræfter med seniorfodbolden, mens Auri er gennemrutineret som træner på seniorniveau”.

Det er ikke kun i trænerstaben, at der er nye ansigter. Også i spillertruppen er der ændringer. Martin Jensen og Pablo Arboine har forladt klubben, og i stedet er forsvarsspilleren Abdel Diarra og målmanden Pedro Silva kommet til, mens Effiong Nsungusi, Kwabena Kyeremateng og Abdul Nassiru Hamzah snart støder til resten af truppen fra Capelli Sport-klubben Inter Allies FC i Ghana. Samlet set vurderer Per Rud, at HB Køge står stærkere rustet i foråret, end tilfældet var i efterårssæsonen. Også selvom man på den helt korte bane står med nogle udfordringer.

“Vi bliver pt. drillet af en skade til Overby, fraværet af Briggs og de manglende opholdstilladelser til Effiong, Kwabana og Abdul. De tre er dog meget tæt på at komme til landet. Det har taget utrolig lang tid at få opholdstilladelserne i hus, og det er dybt frustrerende at være en del af, men der er heldigvis håb forude. Jeg føler, vi er kommet styrket ud af vinduet, men vi er lidt presset på tiden, og andre må gribe chancen”, lyder det fra Per Rud.

Før sæsonen var HB Køges erklærede mål en plads i top 4. Med en position som nummer syv ved vinterpausen og syv point op til fjerdepladsen er top-4 ambitionen foreløbig skudt til hjørne, og fokus er rettet mod den nedre del af tabellen.

“Målet hedder overlevelse. Ingen tvivl om det. NordicBet LIGAEN er en svær og stærk række, og den rigtige mentale indsats på dagen betyder alt”, fastslår Per Rud, der også sætter ord på modstanderen i forårspremieren, Vejle Boldklub.

“Vejle er et Superligahold, der spiller i NordicBet LIGAEN. De er storfavoritter til at rykke op, men vi spiller altid gode og jævnbyrdige kampe mod Vejle, så det bliver et meget spændende opgør”, slutter Per Rud.

 

NordicBet LIGAEN

Vejle – HB Køge

Søndag den 1. marts kl. 15.00

Vejle Stadion

Foto: Martin Håkan / Coverganda.dk

Capelli Sport