RUDS RUDE: Derfor er vi ikke i Top 6

Med jævne mellemrum vil direktør Per Rud her på hbkoge.dk gøre status over klubbens udvikling og kigge på tendenserne i dansk fodbold generelt. “RUDS RUDE” er direktørens vindue til at gå bag om resultaterne og give et dybere indblik i hverdagen i HB Køge.

Top 6 fortoner sig i horisonten efter søndagens nederlag til Sønderjyske. Vi må ærligt sige, at odds ikke er i HB Køges favør inden de sidste syv runder i NordicBet Ligaen.

Mod Sønderjyske spiller vi en absolut godkendt første halvleg, men vi giver stadig for mange chancer og nemme mål væk. Og i den anden ende af banen kæmper vi med at lave de mål, som vi ellers har mulighederne til. Det har været det generelle billede i denne sæson. Og det er ærgerligt, fordi vi spillemæssigt har været inde i en god udvikling.

I grove træk har det været et fint efterår, men fodbold handler om at vinde, og her har vi ikke leveret varen. Tabellen lyver ikke. Vi har syv point op til sjettepladsen.

Det er en skuffelse, men ikke en kæmpe overraskelse, at målsætningen om at slutte i den øverste halvdel er udfordret.

 

Vi besluttede over sommeren efter dialog med vores amerikanske ejer at lette foden fra speederen. Vi har de seneste tre-fire år investeret voldsomt i infrastruktur, loungefaciliteter, akademi og set-up i hverdagen, ligesom vi er gået hårdt og målrettet ind i kvindefodbold. Lige om lidt skal vi i gang med at bygge stadion færdig i Køge, og også her bidrager vores amerikanske ejer George Altirs med et pænt beløb.

Den oprindelige plan var at toppe truppen med to-tre profiler inden denne sæson. Det greb vi så lidt anderledes an. Ja, vi har reelt sparet cirka 15 pct på lønbudgettet. Vi har givet mere spilletid til de unge istedet. Faktisk er vi det hold i NordicBet Ligaen, der giver flest minutter til spillere under 22 år. Det er jeg stolt over. Men truppen i denne sæson har også været sårbar efter at vi har skruet ned for investeringerne. Det har også afspejlet sig i resultaterne, hvor vi har manglet stabilitet i præstationerne, hvilket selvfølgelig også skyldes at bredden i truppen har været hårdt angrebet.

Daniel Agger og Lars Jacobsen har taget det flot. De har arbejdet endnu hårdere i hverdagen sammen med spillerne. Selvfølgelig ville de gerne have en bredere trup, men de har været loyale over for beslutningen. Det tjener dem til ære. De forstår, at det handler om det store billede. Men det er aldrig rart som træner eller leder at få at vide, at man skal spare.

 

Det er ingen hemmelighed, at verden kigger ind i en lavkonjunktur, hvor alle passer lidt mere på pengene. På min faste tur i bilen fra Falster til Køge er de ord, jeg hører oftest i radioen, ”inflation” og ”besparelser”. Vi har et stort stærkt og loyalt netværk bag HB Køge, så vi skal nok klare os igennem.

Men fodboldklubberne vil også blive testet de næste år. Jeg tror, at vi ser tegnene nu, uden at historierne er nået helt op til overfladen. Vi kan ikke bare sige, at vi er koblet af alt det, der sker rundt omkring os. Når virksomheder bliver mere forsigtige og pengene sidder mindre løst, rammer det også os. Og den situation er vi nødt til at tage bestik af.

Der er stadig syv kampe tilbage i grundspillet, og vi vil fortsat kæmpe for at komme blandt de bedste seks i denne sæson. Men vi har også kæmpe respekt for vores situation og de modstandere, der ligger under os. Det er en meget jævnbyrdig liga. På fredag mod Hobro skal vi forsøge at komme tilbage på sporet. Det er det eneste, vi koncentrerer os om.

Capelli Sport