Rundt om HB Køge – FC Midtjylland

Når HB Køge møder FC Midtjylland i Sydbank Pokalen, så er det HB Køges pokalkamp nummer 46 gennem tiden. Af de foregående 45 pokalkampe er 33 end med sejr, en enkelt er endt uafgjort, og 11 pokalkampe er tabt, svarende til en tabt kamp pr. pokalsæson, hvilket jo er ganske logisk i og med, at HB Køge endnu ikke har vundet pokalturneringen…

Pokalkampen mod FC Midtjylland er en del af 3. runde af Sydbank Pokalen. HB Køge har været med i Sydbank Pokalen i 12 sæsoner i alt – denne sæson inklusiv. Otte gange tidligere er HB Køge gået videre fra 3. runde, og har dermed kvalificeret sig til 1/8-finalen.

Det er anden gang HB Køge og FC Midtjylland mødes i pokalturneringen. Første gang var tilbage i oktober 2010, hvor FC Midtjylland i 1/8-finalen vandt 4-0 på Herfølge Stadion.

HB Køge og FC Midtjylland har mødt hinanden syv gange tidligere, hvoraf den ene altså som nævnt ovenfor, var i pokalturneringen i 2010. De seks øvrige indbyrdes opgør har været i Superliga-regi. Af disse indbyrdes opgør har FC Midtjylland fire sejre, en kamp er endt uafgjort, mens HB Køge den 9. maj 2010 tog sin hidtil eneste sejr over de nuværende danske mestre på en scoring af Quincy Antipas. Se målet nederst på siden.

HB Køge har på hjemmebane haft bedre styr på FC Midtjylland, end når kampene er spillet i Herning. På hjemmebane har HB Køge sikret en sejr og en uafgjort i fire kampe, mens midtjyderne har gjort rent bord med tre sejre i tre kampe på deres egen hjemmebane i det midtjyske.

Derudover kan det nævnes, at Auri Skarbalius’ sidste kamp i sin første periode som cheftræner i HB Køge var mod netop FC Midtjylland. Den kamp endte 1-1 på Herfølge Stadion.

 

Sydbank Pokalen, 3. runde

HB Køge – FC Midtjylland

Onsdag den 11. november kl. 16.30

Capelli Sport Stadion

 

Capelli Sport