Så tæt på: HB Køge kvalt i slutminutterne mod Arsenal

Trods endnu en flot, disciplineret indsats blev det heller ikke i denne omgang til point i Champions League-regi for HB Køge, da de onsdag aften gæstede Arsenal FC på Meadow Park i Borehamwood.

Hjemmeholdet viste klassen i kampens slutning og lukkede det opgør, der ellers langt hen ad vejen havde været lige på måltavlen.

Tvivlsom 1-0-scoring i første halvleg
HB Køge startede ellers kampen fremragende. Flere gange brød de grøn-klædte HB Køge-spillere igennem i egen venstreside i kampens indledning, og med lidt mere skarphed i indlæggene kunne det godt være blevet til en tidlig dansk chokscoring.

Gradvist fik hjemmeholdet dog fat i bolden og kampen, så kampbilledet i højere grad kom til at ligne det, man kunne se i det omvendte opgør i sidste uge. Arsenals første gode mulighed tilfaldt Kim Little, der samlede en løs bold op i feltet, men Cecilie Fløe var med hjemme i defensiven og fik blokeret afslutningen.

Efter et kvarter kom næste store Arsenal-chance, da Beth Mead strøg igennem, men Kaylan Marckese kom tromlende ud af målet og blokerede afslutningen flot. Marckese spillede, som hun efterhånden har for vane, en ualmindeligt flot kamp på den største scene.

Minuttet efter var hun dog chanceløs, da et indlæg fra Arsenals venstreside fik lov at stryge ind til en helt umarkeret Caitlin Foord ved den forreste stolpe, som let kunne prikke kuglen i mål. HB Køge-spillerne appellerede i situationen for offside – TV-billederne viste at det måske var med god grund – men scoring fik ikke desto mindre lov at stå.

Arsenal sad på det meste af spillet i resten af første halvleg, men kom frem til et yderst begrænset antal chancer. To gange måtte Kaylan Marckese ud i større redningsaktioner, én gang på et langskud fra Beth Mead, og en gang med en refleksredning på afslutning fra en spidsvinkel fra Nikita Parris. Ellers holdt den solide HB Køge-forsvarskæde med en gennemsnitsalder på lidt over 20 år Arsenal fra fadet.

Centimeter fra sensationel udligning
Anden halvleg startede meget lig første halvleg med et par hurtige, halve HB Køge-chancer hvorefter Arsenal igen satte sig på spillet. Denne gang fik hjemmeholdet dog ikke en hurtig scoring, og det fik deres svenske cheftræner Jonas Eidevall til at reagere. Efter en times spil satte han Steph Catley, Frida Maanum og Vivienne Miedema i spil – og de tre topnavne gjorde ikke just kampen lettere for HB Køge.

Alligevel var Svanerne ualmindeligt tæt på at få udlignet med 13 minutter tilbage af opgøret. Maddie Pokorny reagerede hurtigt på en løs bold i Arsenal-feltet og fik flugtet til den – men hjemmeholdets keeper Lydia Williams stod rigtigt placeret og kunne akkurat nå at strække benet og blokere bolden. Så tæt på.

Sene Arsenal-scoringer
I stedet for udligningen skulle målene komme i den anden ende. Med syv minutter tilbage af opgøret steg midterforsvareren Carlotte Wooben-Moy til vejrs ved den nærmeste stolpe og pandede et hjørnespark i kassen, inden Vivienne Miedema viste absolut verdensklasse med en fræk chipafslutning der gjorde det til 3-0 i kampens døende minutter.

Tæt kamp i 83. minutter, så blev tingene afgjort og Arsenal viste klassen. Ærgerligt, for HB Køge-spillerne leverede en præstation, der sagtens kunne have fortjent et point i det engelske.

Arsenal FC – HB Køge // 3-0 (1-0)

1-0 // Caitlin Foord (16. minut)

2-0 // Carlotte Wooben-Moy (83. minut)

3-0 // Vivienne Miedema (88. minut)

HB Køge opstilling:

Kaylan Marckese

Emma Færge

Selma Svendsen

Laura Guldbjerg-Pedersen

Isabella Obaze

Signe Markvardsen

Maddie Pokorny

Sarah Jankovska

Lauren Sajewich

Cecilie Fløe

Kyra Carusa

 

Udskiftning:

Lauren Sajewich ud // Kelly Fitzgerald ind // (79. minut)

Maddie Pokorny ud // Cornelia Kramer ind // (87. minut)

Capelli Sport