Sådan går HB Køge ind til slutspillet

Da 14. spillerunde af Gjensidige Kvindeligaen i denne weekend var færdigspillet betød det samtidig, at grundspillet for denne sæson var over.

Allerede ugen inden var top 6 fastlagt og det var derfor ingen overraskelse, at det udover HB Køge er Brøndby IF, Fortuna Hjørring, KoldingQ, FC Nordsjælland og FC Thy-ThistedQ, der skal kæmpe om det danske mesterskab frem mod afslutningen i juni måned.

Fra efterårsæsonens første kamp i august måned og til nu har der været en tæt topstrid i landets bedste kvinderække. Men selvom HB Køge slutter på grundspillets førsteplads med fire point ned til KoldingQ på fjerdepladsen, så bliver det ikke den pointforskel, de to hold går ind til slutspillet med.

Turneringsreglerne i Gjensidige Kvindeligaen er sådan, at man ikke tager den samlede pointtotal fra grundspillet med videre til slutspillet. I stedet starter holdene med henholdsvis 10, 8, 6, 4, 2 og 0 point alt afhængig af placeringen i grundspillet. Målscoren nulstilles også. Og eftersom HB Køge tager førstepladsen betyder det, at HB Køge starter slutspillet med ti point, og dermed to point foran grundspillets nummer 2 fra Brøndby IF, og fire point foran nummer tre fra Fortuna Hjørring. Altså starter Gjensidige Kvindeligaens slutspil som følger.

 

1. HB Køge 10 point
2. Brøndby IF 8 point
3. Fortuna Hjørring 6 point
4. KoldingQ 4 point
5. FC Nordsjælland 2 point
6. FC Thy-ThistedQ 0 point

 

Således er spændingen fortsat intakt men med et måske afgørende forspring til de to notoriske storhold i dansk kvindefodbold til HB Køge, der som nyoprykker går ind til slutspillet med storform. I slutspillet møder alle hold hinanden to gange og kampprogrammet forventes offentliggjort snarest.

 

Capelli Sport